Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Szegedi torták a legjobbak között

Szegedi torták a legjobbak között
Két szegedi cukrászda, a Reök és az A Cappella süteményei kerültek be a Magyarország Cukormentes Tortája verseny fináléjába.
A napokban mutatták be a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőseit. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közös rendezvényén ismertették a döntősöket. A cukormentes kategóriában 14 pályamunka érkezett. Az 5 finálés közé 2 szegedi cukrászda is bekerült: a Boldogasszony csipkéjére keresztelt torta a Reök Kézműves Cukrászda, a Kicsi Gesztenye pedig az A Cappella Cukrászda csapatának remeke.

A tortákat egyelőre nem szabad árulni, de mindkét cukrászda vezetője megmutatta nekünk a fináléba jutott édességet. Gyuris László mestercukrász, az A Cappella tulajdonosa csapatmunkának nevezte és a kollégák érdemének tartja az elismerést, akik a megvalósításban, a finomításban és az elkészítésben is segítettek neki.
 
Galéria kép

– A mi tortánk nemcsak cukor-, hanem gluténmentes is. A piskótája mandulaliszt, dió, puffasztott amaránt és tojás felhasználásával készült. A két réteg piskóta között két réteg erdei áfonyából készített gyümölcsvelő található, a krém pedig gesztenyéből, tejszínből és tojásfehérjéből készült – mondta a cukrász.

Az újhullámos cukrászda, a Reök a málna népies neve alapján Boldogasszony csipkéjének keresztelte a tortát. Novák Ádám cukrászmester azt mondta, csapatmunka a siker, heten dolgoztak a süteményen.

– A málnát mentával bolondítottuk meg, kétfajta csokival készült: a piskóta ét-, a mousse tejcsokoládéval. A tetején málnalekvár van.

 A Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rambo most sem pihen

Rambo most sem pihen
Sylvester Stallone színész-filmrendező a 72. cannes-i fesztiválon mutatja be a Rambo-filmek legújabb, ötödik epizódjának első képkockáit a tiszteletére rendezendő díszvetítés keretében, május 24-én - jelentették be a szervezők nemrég Párizsban. Tovább olvasom