Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Székhelyi szerzői estje a Madáchban

Írásba adom címmel ma este mutatják be a Madách Színház Tolnay Szalonjában Székhelyi József önálló szerzői estjét.
– A Madách Színház stúdiójában 17-18 évvel ezelőtt Mácsay Palival, Békés Italával és másokkal együtt én is lehetőséget kaptam arra, hogy önálló esttel is bekerüljek a teátrum repertoárjába. Akkoriban, a rendszerváltás utáni években kezdett foglalkoztatni, hogy összeállítsak egy könyvet azokból a „firkálmányaimból", amelyekről úgy gondoltam, talán irodalmi értéket is képviselnek, és lehet irántuk érdeklődés – meséli Székhelyi József színművész, akinek önálló szerzői estje olyan sikert aratott, hogy Budapesten 46-szor játszotta, Kecskeméten, Pécsett és Szombathelyen is előadta.

– Az est forgatókönyvét a Pátria Kiadó átvette, és 1992-ben Szófotó címmel megjelent az első könyvem. Ezen elpimaszodva kezdtem újabb könyvet írni: 1996-ban megjelent az Ombudsman a súgólyukban, az ezredfordulón pedig a Díszgráfia című kötetem. Az új, kétrészes estem – amelynek premierjét az egykori Madách-stúdió helyén Tolnay Szalonként működő elegáns teremben csütörtökön este fél 8-kor tartom – tulajdonképpen az Írásba adom címmel futó régi műsorom reinkarnációja. A régi és az azóta született írásaimból egy „best of" válogatást adok a közönségnek. Puritán a közeg: egy fotel, egy kisasztal és egy szép állólámpa. Jó másfél óra egy pici szünettel. Mivel máris elég nagy iránta az érdeklődés, márciusra is kitűzték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirakatban az iskolai szakkörök

Szeged - A tehetséggondozás a szakkörök funkciója volt és maradt. Ám az iskolák közötti versenyben is számít, ki mit kínál a diákoknak délutáni programként – ingyen. Tovább olvasom