Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Szögesdrót az Erdélyi téri játszótéren

Szeged - Valakit megihletett az épülő határzár, hiszen szögesdrótot tekert az Erdélyi téri játszótér egyik fája köré Újszegeden. Ökrös Tímea olvasónk levelében megírta: megdöbbent, amikor meglátta a fa körül kígyózó hegyes drótot, amit lapunk megkeresésére a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. eltávolított.

– Nem kell mondanom, mennyire megrémültem, amikor a kislányom meg akarta ölelni a fát, én pedig megláttam a szögesdrótot. Fiatal gyümölcsfáról van szó, de ez közterület. Ha ennyire félti a termést, ültesse át a saját kertjébe – mondta felháborodva Ökrös Tímea, aki másfél éves kislányával és tízéves kisfiával szokott kimenni a játszótérre. Elmesélte: ez a kedvenc játszóterük, mivel Újszegeden szinte ez az egyetlen, ahol a fák megfelelő árnyékot nyújtanak a nap sugarai elől.
 

Fotó: Frank Yvette
A fát védte, de a gyerekeket veszélyeztette a szögesdrót az Erdélyi téri játszótéren. Fotó: Frank Yvette


Amikor kimentünk az Erdélyi térre, mindent pontosan úgy találtunk, ahogy Tímea leírta. A játszótér szélénél az egyik fát valaki körbetekerte hegyes szögesdróttal. Azért meg kell jegyeznünk, nem teljesen gyerekgyűlölő az önkéntes famentő, hiszen fehérre festette a drótot, hogy elüssön a fa színétől. Ottjártunkkor egy édesanya, aki kisfiával játszott, felháborodását fejezte ki. Nem értette, miért tesz ilyet valaki olyan helyre, ahol kisgyerekek nap mint nap játszanak.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-től megtudtuk: a szögesdrótot minden bizonnyal a meggyfa termésének védelme céljából szerelték fel ismeretlenek. A drótot eltávolították. A közterületi fák és azok termése nem magántulajdon, tehát a magántulajdon védelmére szolgáló megoldások közterületre, főleg játszótérre nem alkalmazhatók. Aki felszögel a fára egy darab szögesdrótot, az nemcsak a fát rongálja, hanem a közterületen közlekedő emberek testi épségét is veszélyezteti.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ördög Nóráék Mórahalmon pihentek

Mórahalmon, szülővárosában töltötte a hétvégét Ördög Nóra férjével, Nánási Pál fotóművésszel és két… Tovább olvasom