Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Tóth Péter felszólította a városvezetést, hogy rendezze a távhőszámlát

Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő szerint ha nem rendezi gyorsan a város és az IKV vezetése azok ügyét, akiknek túlfizetése van a felszámolás alatt álló távhőszolgáltatónál, akkor elveszhet az emberek pénze.
Botka László polgármester és az IKV vezetése mielőbb rendezze azon ügyfelek problémáját, akiknek túlfizetése van a szegedi hőszolgáltatónál - erre szólította fel a város és az ingatlankezelő cég vezetését mai sajtótájékoztatóján Tóth Péter.

A Jobbik szegedi elnöke, önkormányzati képviselője elmondta, a Délmagyarországban kedden megjelent, Keresztet vethetnek a pénzükre a fogyasztók? című cikkben Kóbor Balázs, a Szegedi Hőszolgáltató Kft. önkormányzat által delegált ügyvezetője 35 millió forintra tette, amit vissza kellene fizetni az ügyfeleknek. A lakosság nagyjából 200 millió forinttal tartozik a felszámolás alatt álló Szehőnek.

- Így állhat elő olyan extrém eset például, hogy valakinek 50 ezres túlfizetése van, de 60 ezer forintot követel tőle a hőszolgáltatást működtető IKV. Kóbor Balázs türelmet kért, azt mondta, érdemes várni a túlfizetőknek a pénzükre, miközben az IKV már követeli a tartozást. Ezt nem tudom elfogadni. Beszámíthatták volna a túlfizetés összegét, összevonhatták volna a túlfizetéses és az elmaradási számlát. Ez megoldható a felszámolási eljárásban. Felszólítom a város és az IKV vezetését, hogy mihamarabb rendezze ezt az ügyet, Botka László polgármester utasítsa erre a két cégvezetőt - mondta Tóth Péter, aki szerint ha ez nem történik meg, akkor a fogyasztók elveszíthetik a túlfizetés összegét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenöt perc késéssel kinyitott a Kis Virág

Csütörtök reggel 9 órára ígérték, hogy kinyit a Kis Virág cukrászda, végül háromnegyed órás késéssel… Tovább olvasom