Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Újabb bombariadó - ön mivel büntetné a fenyegetőzőket?

Szeged - Női hang hívta 10 óra 30 perckor a rendőrséget, miszerint bombát helyeztek el a Nagyáruházban. A területet lezárták, a környéket kiürítették.
A bejelentés 10 óra 30 perckor érkezett a rendőrségre. Ezúttal egy nő fenyegetett bombával. A többszintes lakóházból kiköltöztették a lakókat, bezárt a pézintézet, a Nagyáruházból minden üzletet kiürítettek, akárcsak a Vám- és pénzügyőrség hivatalát. Körben kordonnal zárták le a területet - tájékoztatott a delmagyar.hu helyszínen tartózkodó riportere.

Közveszéllyel fenyegetés

"270/A. § (1) Aki más előtt olyan, a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlan tényt állít, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben írt bűncselekményt radioaktív anyaggal fenyegetve követik el.

(3) A büntetés az (1) bekezdés esetén három évig, a (2) bekezdés esetén öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta."

Bombariadó a Nagyáruháznál

Azok a szegedi bombariadók...

Szegeden már nem múlhat el hét bombariadó nélkül. Lassan a Magyarországról szóló útikönyvekbe is bekerülhetne a halászlé, a paprika és a papucs mellé a szegedi bombariadó. Buszos városnézés utána bombariadó a Széchenyi téren. Belépő: 10 €

A törvény szerint két éves szabadságvesztéssel is sújtható, aki bombával fenyegetőzik. Ön mivel egészítené ki a jogszabályt?

Olvasóink írták

75 hozzászólás
 • 75. RepasMargit 2009. január 05. 18:30
  „A jogszabályt megszigorítanám. A "bomba riadó" szerintem nem játék! A büntetési tételt én felemelném 10 évre, biztos elmenne a kedve mindenkinek attól, hogy szórakozzon az emberek életével!”
 • 74. kissarpad1956 2008. december 24. 13:07
  „Egyszerü büntetést szánok neki(k) csupán a rendörségi számlát nyujtanám be neki.Aztán rá ér viccelődni!!!”
 • 73. qrumpli 2008. december 21. 05:11
  „Nagyon egyszerű javaslatom van .
  egyszerű testi fenyitésbe részesiteném ami 8 napon túl gyogyuló
  utánna viccelődhetne tovább”
 • 72. Luckatosh 2008. december 20. 21:25
  „Vagy kovezzek meg nyilvanosan a varoshaza elott vagy egy csapat nagydarab cigannyal ekeltessek seggba”
 • 71. Tamas42 2008. december 20. 17:26
  „A f....szánál fogva illetve a p....csájába döfve akasztanám fel hadd száradjon a bürkéje,”
 • 70. tobikamama 2008. december 20. 17:18
  „Én örök életre megfosztanám a telefon használattól és mint a zsidóknak szallagot kötnék a hátára elnézést de egyáltalán nem haragszom a zsidokra de legalább ezzeket messziröl lehetne kerülni, micsoda kiadásokat fizetünk mi álam polgárok egyszer fizesék már ki ök a költségeket.”
 • 69. Iza3 2008. december 20. 17:11
  „Ha tényleg elkapják majd, -legyen akár férfi, vagy nő, - ne csodálkozzon, ha a szart kiverik majd belőle a fogdán. (bocs)”
 • 68. Gazficko 2008. december 20. 15:30
  „Újra be kellene vezetni Szent László törvényeit.”
 • 67. emberke13 2008. december 20. 14:11
  „micsibucsi
  teljesen egyetértek önnel!
  Kellemes Ünnepeket Mindenkinek:)
  Üdv”
 • 66. laura21 2008. december 20. 13:56
  „AZÉRT GYEREKEK ÉN AZON VAGYOK MEGDÖBBENVE, HOGYAN CSINÁLJÁK EZEK A TELEFONÁLGATÓK, HOGY NEM TUDJÁK ŐKET HOSSZÚ HETEK ÓTA ELKAPNI...

  KOMOLYAN EZ AZ EGÉSZ MÁR EMLÉKEZTET A "Catch me if you can" című filmre...”
 • 65. Zuperman 2008. december 20. 10:53
  „Gazdasági bűnöző ellen, hogyan lehet nagy rendőri erőt felvonultatni? Próbálom elképzelni, de túl silány a képzeletem!
  Annyi információ van fenti az inetrneten, hogy csak egyszer kell egy hígagyú, aki ki akarja próbálni, hogy mekkora a bumm!
  Akkor aztán senkinek nem járna a szája, hogy a rendőrség elzavart mindenkit!
  Nem lenne rossz arra gondolni, hogy a magyar katonák is kint vannak afgán területen, aminek a tálibok nem igazán örülnek, és ezt már más országokban robbanékonyan be is bizonyították.
  Jobb 100-szor fölöslegesen és csendben elviselni, mint egyszer tömegesen gyászolni.
  Erre nyugodtan lehet azt mondani, hogy gyáva vagyok. Ha az gyávaság, hogy féltem a szeretteim és a saját életemet akkor vállalom!
  micsibucsi felé pedig annyi, hogy ne csak karácsonykor szeressük a másikat, ebből a szempontból legyen minden nap karácsony!
  Mint ahogy a szépségkirálynő választáson is mondogatják: A legfontosabb a világbéke! :-)”
 • 64. szansajnbics 2008. december 20. 09:46
  „Kedves frakk....Azért kell ez az "indokolatlanul" nagy rendori felvonulás, mert mivan ha netán télleg bomba van?? akkor a rendorség lesz a felelos h miért nem uritették ki a terepet.....és a telefonálgato valoszinuleg egy elmebeteg aki élvezi h elbassza a kormány pénzét, amit a tisztelt adofizetokon hoznak vissza....”
 • 63. frakk 2008. december 20. 09:23
  „Szerintem megint indokolatlanul nagy hatósági felvonulást láttunk. Mi a fenéért kell egy utcasarkot lezárni 5 tagbaszakadt embernek.? Az a kretén telefonálgató ennek örül . Hamarosan elkapják különben, az idő a rendőrségnek dolgozik. Bár kezdek félni , valami egész más lehet itt már a dologban. Tetszett valamelyik felszólaló cikke: Ekkora rendőri erőt kellene a gazdasági bűnözők ellen is felvonultatni, hiszen azok még ennél is nagyobb károkat csinálnak az országnak. Ott miért nem lehet???”
 • 62. tüsök 2008. december 20. 09:19
  „Szerintem először el kellene kapni a szemeteket.Én az újság helyében ezügyben kértem volna ki a fórumozók véleményét.Azután ráérnénk tippeket adni ha már rajta van a müanyag lakat.Mindenkinek nagyon boldog Ünnepeket kívánok.”
 • 61. kekeczke 2008. december 20. 08:57
  „törvénymódosítás után az éppen ügyeletes rendőr minden hajnalban felhívná az elkövetőt, hogy van-e bomba ma nála, de nem hinné el, ezért néhány rendőr házkutatást tartana nála. minden reggel !!! kb. 5 éven keresztül”
 • 60. micsibucsi 2008. december 20. 08:56
  „Szép napot Szegedi emberek!
  Végig olvastam a hozzászólásokat! Azt a következtetést vontam le belőle, hogy csupán néhány karcolat az ami az "Ön mivel egészítené ki a jogszabályt?" kérdésre irányul. Sajnos a legtöbb hozzászólás nagy részben a többi hozzászólót méltatja ilyen-olyan módon! (sajnos van, hogy gorombán, gyűlölködőn) De hát ezek vagyunk mi EMBEREK így Karácsony előtt pár nappal, a szeretet lázában és hangulatában égve.
  Én is elítélem ezt a primitív agya ment telefonálós dolgot!
  BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!
  Uff-Off”
 • 59. geva80 2008. december 20. 08:53
  „Azt olvastam, hogy van róla személyleírás. Nyilvánosságra kellenne hozni azt is és a hangját is közzétenni, hátha valaki felismeri. Én tegnap két órát a hidegben mászkáltam, hármat pedig egy kávézóban töltöttem miatta. És nem beszélve arról, hogy a kutatásnak sem kicsi a költsége, és az üzletek kieső bevétele sem kevés így karácsony előtt. Végre el kellenne már kapni és ráverni a költségeket, hátha elmegy az idióták kedve a szórakozástól.”
 • 58. joy 2008. december 20. 08:46
  „Először el kellene kapni végre legalább 1-et a betelefonálgatók közül!

  Mindenképp a 3. pont érvényes, hisz nem csupán a köznyugalmat zavarta meg súlyosan, de a köz életét is, legtöbb alkalommal teljesen káoszba kerül Szeged-belváros tömegközlekedése, vagy olyan intézményeket, lakóházakat kell kiüríteni, amelyekben sok embert érint a dolog.
  Természetesen az összes költséget, és okozott kárt IS megtéríttetném az elkövetővel!”
 • 57. spiler 2008. december 20. 07:56
  „A költségeket fizettetném ki,de jól vastagon fogna az irószer.majd eltiltanám kb 5 évre a telefontól,mivel ennyi időre csuknám be mögötte a börtön ajtót.”
 • 56. hgeri 2008. december 20. 05:30
  „Szvsz nem 2 évet kellene adni az ilyennek hanem egy kiadós verést!
  Mind a két kezét szilánkosra törni-válltól ujjvégig-,hogy meg tudja változtatnia a telefonálási szokásait mire felépül!
  De gondolom ha sikerül is elfogni ezt a trógert és a qrváját(gondolom egy cég),akkor kapnak majd egy 10 eft-os csekket amit szociális helyzetükre való tekintettel 100 ft-jával kell majd befizetni.”
75 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasutassztrájk: karácsonykor is állhatnak a vonatok

Szeged - A VDSzSz szerint a miniszterelnök és a közlekedési miniszter elmúlt napokban tett… Tovább olvasom