Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Újabb bútoráruház érkezik Szegedre - Möbelix nyílik az egykori Baumax helyén

Möbelix nyílik nyáron Szegeden, az egykori Baumax épületében. A lakberendezési áruház 40 új munkahelyet teremt a városban, a választék pedig szinte teljesen más lesz, mint a tavaly nyáron átadott Móravárosi körúti testvéráruházban.
Két éve zárt be a szegedi Baumax, ahogyan akkor az ország 11 másik áruháza és 6 telephelye. A Dorozsmai úti épület jó ideje a Mömax raktáráruháza volt, hamarosan azonban új bútoráruház nyílik a helyén.

Mint arról annak idején beszámoltunk, a magyarországi Baumaxokat az MMXH Kft., a magyarországi Möbelix és Mömax áruházak üzemeltetője vásárolta meg. Akkor azonban Szeged esetében az a döntés született, hogy nem alakítják át az épületet, hanem zöldmezős beruházásba kezdenek a városban, és egy teljesen új ingatlanban nyitják meg a város első Mömax áruházát. A Móravárosi körút és a Kálvária sugárút sarkán végül 2017 augusztusában nyílt meg az új lakberendezési áruház. Hamarosan azonban ennek „testvére", a Möbelix is megjelenik a városban – ez lesz a Baumax-épületben.
A Dorozsmai úti épület jó ideje a Mömax raktáráruháza volt, hamarosan azonban új bútoráruház nyílik a helyén. Fotók: Karnok Csaba

Arra a kérdésre, miért húztak fel először egy új áruházat, amikor két éve már van a tulajdonukban egy erre alkalmas ingatlan, Simonyi András ügyvezető igazgató azt válaszolta lapunknak: az építkezést már évekkel korábban eltervezték. – A Móravárosi körúti Mömax egy zöldmezős beruházás volt szabott határidőkkel, határidős engedélyekkel, amely beruházást már évekkel korábban megterveztük, így ezt az eredeti ütemtervnek megfelelően hajtottuk végre. A Baumax-ingatlanok megvásárlásával Magyarországon azonban egy új helyzet alakult ki, és ennek köszönhetően a cégünk több vidéki nagyvárosban és Budapesten is beruházásokat, átalakításokat hajtott végre. A szegedi Möbelix is ennek az ütemtervnek a részeként nyílhat meg idén.

Az áruházat a tervek szerint egy több hónapos átalakítási, modernizálási folyamat után, nyáron nyitják meg.

Simonyi András elmondta, bár egy cégcsoport a tulajdonos, a Móravárosi körúti és a Dorozsmai úti áruházak termékkínálatában jelentős lesz az eltérés. – A lakberendezési cikkek, konyhai kiegészítők, kerti bútorok, szőnyegek tekintetében teljesen más lesz a kínálat, és a bútorok területén sem lesz az átfedés nagyobb 15-20 százaléknál.

A szegedi Möbelix kialakítása az előzetes becslések szerint több mint 500 millió forintba kerül majd. A beruházással mintegy 40 új munkahelyet teremtenek a városban.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikkasztás miatt hat évre ítéltek egy szegedi ügyvédet

Hat év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy helyi ügyvédet, aki elsikkasztotta az ügyfelek letétként rábízott több millió forintját. Tovább olvasom