Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Újra rendőrök szállták meg a szegedi kereszteződéseket

Szeged - Pénteken délben a szegedi közlekedési rendőrök újra több útkereszteződést zártak le, hogy megszabadítsák a várost az átmenő kamionforgalomtól. Jövő héten folytatják.

Pénteken dél körül a szegedi közlekedési rendőrök az Izabella hídtól a Kossuth Lajos sugárút és a nagykörúton keresztül egészen a Temesvári körút végéig az összes kereszteződést - kétszer hat percre - lezárták a forgalom elöl, hogy az átmenő kamionforgalomnak utat engedjenek, "kipucolva" így a várost a teherforgalomtól. A szegedi rendőrök a csütörtök délutáni csúcs idején úgyanígy szabadították föl a szegedi városi forgalmat.

Szenti Szabolcs a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a delmagyar.hu-nak elmondta: a kamionok előtt kétszer hat percre állították le a forgalmat, ezzel enyhítették a dugót, és átmenetileg mérsékelni tudták a bedugult belváros forgalmát.

A rendőrségi szóvivő hozzátette: a jövő héten - ha szükséges - újra lezárják a kereszteződéseket, hogy a várost megszabadítsák a forgalmat lassító tehergépjárművektől.

Mint arról korábban beszámoltunk, a felújítási munkálatok miatt hatalmas torlódások alakultak ki a város bizonyos részein. Kedden például a reggeli órákban az útfelújítások miatt többszáz méteres kamionsor alakult ki Szegeden a Kossuth Lajos sugárúton.

Rendőrök terelték a kamionokat Szegeden. Fotó: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Hogy a delmagyar.hu segítse a városban közlekedőket, arra kérjük az autósokat, hogy küldjenek időponttal ellátott helyzetjelentést akár minden nap SMS-en MMS-en (06-30-44-90-001) vagy e-mailen (online@delmagyar.hu) a dugókról. A jelentéseket, képeket közzétesszük.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. Mark 2008. május 17. 12:34
  „Hiába nem ott megyünk a ro...t kamionosok bemennek a kereszteződésekbe és keresztüljutni se lehet tőllük...tegnap épp 8 zöld lámpa után sikerült átjutnom ugy h én voltam az első...”
 • 49. csanyiv 2008. május 17. 02:12
  „Mil, szerintem ne a városvezetés rohadjon már meg, hanem inkább az a beszűkült tudatú ember, aki századszorra sem képes felfogni, hogy ez nem városi kezelésű út. A felújítása ezért nem a városra tartozik, hanem az Állami Közútkezelőre, az kapott rá 180milliót és az is bízta meg vele a Swietelskyt. Lehessen már végre megérteni (egyrészt), ha meg nem megy, akkor eltitkolni a butaságod (másrészt).
  ifj. Nagy Gábornak meg igaza van a sínek használatát illetően, pontosan a nagyobb kárt elkerülendő nem használhatják a buszok jelenlegi állapotában - majd a villamospálya jövőre kezdődő felújítása után alkalmas lehet erre is, de addig nem.
  Azért ennyi hírverés bármelyik józan gondolkodású szegedi autósnak elég kellett volna, hogy legyen, hogy ne a Kossuth Lajost vagy a Nagykörút érintett szakaszát erőltesse a délutáni csúcsban, legalább két hétig...”
 • 48. Bingo 2008. május 16. 20:57
  „Az objektív felelősségről és a zéró toleranciáról. A minap egy gépkocsi sor normál tempóban haladt az országúton. Egy kanyar után egy 60-as tábla következett, mire a gépkocsi oszlopban haladó valamelyik gépkocsi vezetője beletaposott a fékbe. Majdnem egymásba szaladtak az autók. És akkor még nem írtam az irreális bírságokról.”
 • 47. ifj. Nagy Gábor 2008. május 16. 20:45
  „Az SZKT-nak nyilván érdeke, hogy a legforgalmasabb villamosvonala ne csak most, hanem egy vagy két hét múlva is üzemeltethető legyen. Nézzétek meg közelről azt a paneles pályát, meg azt, hogy amikor elmegy egy villamos, milyen közel van helyenként a kerekekhez, forgóvázhoz a betonpanel így is, hogy csak a mentő meg a tűzoltó megy rá alkalmanként.

  A Tisza Volán egyes buszokat (7F-et és 64-et láttam konkrétan) ma már a Pulz utcán közlekedtetett, meg kéne hirdetni terelőútvonalnak, csinálni a Teréz utcánál egy ideiglenes megállót és arra küldeni az összes többit is.”
 • 46. Hitetlen 2008. május 16. 20:29
  „De, a Tisza Volánnak eszébe jutott, de az SZKT hisztizett érte, és áttelefonált a Volánnak, hogy ne használják a síneket. Ennyit a segítőkészségről!”
 • 45. man 2008. május 16. 19:54
  „Nem jutott senkinek eszébe hogy esetleg a tömegközlekedést (helyi/távolsági buszok) a villamospályára tereljék? A járművek nyugodtan megállhatnának a villamosmegállókban, és a Vásárhelyi Pál utcánál valamint a KL sgt.-nagykörút kereszteződésében rendőri segítséggel közlekedhetnének. Talán elkerülhető lenne hogy tömött buszok tömkelege vesztegeljen a dugóban, és kiszámíthatóbb lenne a tömegközlekedés. Ami most van, az tiszta szégyen, tipikus szegedi szervezés...”
 • 44. Kért Elek 2008. május 16. 18:50
  „Nem a kamionok és a felujítás bénítja meg Szegedet, hanem az objektív felelősség elve !
  Mivel a Magyar gk. tulajdonosok nem mernek gyorsabban menni a megengedetnél, hiszen nekik kiküldik a csekket nem úgy mint a külföldieknek.”
 • 43. Mil 2008. május 16. 18:46
  „Sztem rohadjon meg a városvezetés, hogy ilyen szerződést kötött az útfelújítókkal, hogy kényelmes munkarendben, reggel 7(8?)-tól, kora délutánig dolgoznak csak, 1 műszakban. Nyilván így olcsóbb volt, de dupla annyit szopunk mint amúgy.”
 • 42. Londisch 2008. május 16. 18:38
  „Morgós: végre nem a Tiszába ömlik a város szennyvize hanem egy XXI. századi tisztítóműbe + az egész város be lett csatornázva. Ha ezen kívül semmit nem csinált volna Botka, már akkor is eredményes polgármesternek könyvelném el, mert 30-40 éves lemaradást sikerült pótolni.

  Aztán ott van még "mellékesen" az autópálya megépítése amit a fideszes polgármesternek a fideszes kormánytól nem sikerüt kilobbiznia.

  Mindegy, ezeket a vak is látja és maximum a rosszindulatú és elvakult emberek nem veszik észre. Ettől még lehet mást pártolni, biztosan jó polgármester volna Bartha László is vagy Kohári Nándor. (Kuncognom kell, de mindegy.)

  A jelenlegi útfelújítás rohadt jó dolog, a tököm szétesett mire a nagy körúton átmentem autóval. Szlalomozni kellett. Én ezt kb. 8-10 éve várom már, azt a pár kellemetlen hetet amíg tart a felújítás én már fél lábon állva is kibírom. Letettem az autót, busszal és gyalog járok be dolgozni.”
 • 41. morgós 2008. május 16. 18:25
  „40-nek. annyira elfogult szoci vagy hogy nem látsz ki a fejedből nézzél már szét a városba mit tett a Te jótevőd? ha jól megnézed a Tisza Lajos krt-i díszburkulaton és a Szent István téren kívűl semmit . Most meg már hogy Kun Béla ( Újhelyi) lelépett a kurmányból már többet nem is tud fejleszteni. Ne gyere a panel programmal mert az csak látvány beruházás hiszen olyan mint a rendszer kívűl szép belül rohadt. Ma a közgyűlésben Botka elvtársad ismét megígérte hogy jövő hónapban elkezdik építeni az M43-at ez szép lenne de egy a baj hogy 2010-ig biztos nem lesz változás mert hiába készűlne el az M43 a 47-esig azzal még nem volnánk kint a vízből hiszen akkor is bejönne a forgalom a városba csak nem az 5-ösön hanem a József Attilán.
  Végezetül szíves figyelmedbe ajánlom azt a tényt hogy Botka elvtárs Gyurcsány elvtárs hatalomra juttatója és ezáltal sokkal jobban tudná inspirálni a miniszter elnököt”
 • 40. mérgesméh 2008. május 16. 08:47
  „29-nek::: amúgy van hangyányi eszed? Ha az alkoholista Bartád lenne akkor már régóta az elkerülő utakon dübörögnének a kamionok??? Ez nem elsősorban Botka hibája, csak annyira elfogult hülye vagy, hogy ezt nem látod!!!”
 • 39. cs 2008. május 15. 23:39
  „Amúgy ez a sz... nak egy újabb pofon. Az az út amit most kijavítnak kb 2 hétig fogja bírni. Inkább az elkerülőt építenék belőle. Igaz hogy lassan de lagalább meglenne. Amúgy melyik is mondta a korábbi hírekben hogy nem kell számítani nagyobb dugókra ? :)”
 • 38. CsImre 2008. május 15. 23:12
  „Én 30 perc alatt megjártam a város széle, és a belváros közti utat oda és vissza - biciklivel. Holnap a Kossuth Lajoson lévő sort is állva hagyom, majd integetek. (noha nem fog látszani a fasorból... - egyedül a rendőrök intézkedése akaszthat meg egy kicsikét, de legalább láthatnék rendőrt akcióban, ami igencsak ritka)”
 • 37. ifj. Nagy Gábor 2008. május 15. 20:38
  „A keresztforgalmat tényleg szépen megsz*patták, ilyenkor a rendőr se tud útkapacitást növelni... inkább a kereszteződés területének üresen tartására koncentrálhatnának.”
 • 36. PERSONA 2008. május 15. 20:30
  „Hát az biztos, hogy jelenleg a leggyorsabb közlekedési eszköz Szegeden a villamos! Ugyanúgy 10 perc alatt bent voltam az Aradi téren a Damjanich utcától, mint máskor.”
 • 35. Brumee 2008. május 15. 20:06
  „Urak,akinek nem inge....!Van szerencsém heti közel 60 órában a Kossuth L sgt egyik kereszteződésére rálátni.Nem csak a ,,szemét külföldiek", hanem a közlekedési morált be nem tartó szemét adófizető magyar sofőrök is elkövetik a hibákat.Szerdán, miközben araszolt a sor a sgt.-on, a Teréz u.-i +-nél egy 75/y-os buszsofőr szépen beleállt úgy a +-be,hogy besült az átjárás az sgt-n a Damjanich u. felé.Nem beszélve azon úrvezetőkről,akik azt hiszik,hogy ez F1,és ha piros a lámpa nekik akkor kell menni.”
 • 34. Ellenzéki 2008. május 15. 20:01
  „26!
  Te olyan naiv vagy mint csirke!
  A német, osztrák meg a több más országbeli rendőrt sem érdekli, hogy tudsz a nyelvükön vagy nem s ők sem beszélik a magyart, de ha ott szabálytalankodsz szigorúan megbüntetnek, tolmács nélkül is!
  Amit magyarázkodtál az egy gyenge, semmitmondó, érvnek sem jó hablagyolás!”
 • 33. kovinorbi 2008. május 15. 19:39
  „Hát nem tudom...
  Nekem 10 perc helyett 30 kellett h 5 órakkor haza jussak!
  Szép munka volt!!!!”
 • 32. tisztahiszti 2008. május 15. 19:33
  „Kéretik már ezt a büntetés megtagadást elmagyarázni nekünk adófizetőknek.bármely európai országban!!!EU-is úgy megbüntetnek bennünket mint a hazaiakat vagy még jobban akkor mi a francért makognak a külföldi megbüntetéséért??Szabálytalankodott? igen ? büntetés nem reszketés mert román és majd otthon elsírja magát és kapunk egy frekete pontot.Nem az adó fizetőt kell milliókra büntetni hanem a fő szabálytalankodót a pofátlan kamionost kell megbüntetni akkor javul a morál.
  Mi hiába közlekedünk szabályosan ha az államunk ettől aszemét módon gázoló külföldi bandától nem véd meg bennünket.”
 • 31. tisztahiszti 2008. május 15. 19:25
  „Mi adó fizetők ezt már talán kedden elvártuk volna a hatóságoktól .biztos vagyok benne a befizetett adókból egy kis akarattal és a belvárosi képviselő utca örzésen és lesipuskázáson kivül konkrét európai rendőri feladatokat is elláthatnak.”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka: a Fidesz mindent megtesz, hogy innen menjek nyugdíjba

Szeged - A Fidesz a legutóbbi közgyűlésen azt követelte rajtam számon, hogy Tibet legyen független,… Tovább olvasom