Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Visszakapták az autósok a szegedi nagykörutat

Szeged - A szeptemberi iskolakezdésre csak egy-egy sávon nyitották meg a gépjárműforgalom előtt a nagykörút Mars tér környéki szakaszát, a 250 millió forintos beruházás azonban befejeződött, így az autósok ismét birtokba vehették a forgalmas főutat.
Ahogy megírtuk, az autósok egy része figyelmen kívül hagyta a nyáron kezdődött útrekonstrukció ideje alatt
a forgalomkorlátozó KRESZ-táblákat, és behajtott a nagykörút lezárt szakaszára, ám azoknak, akik inkább elkerülték a forgalmas részt, újdonság, hogy ismét minden forgalmi sáv járható.

A Magyar Közút Nzrt. beruházását kedden készre jelentette a kivitelező, és megkezdődött a műszaki átadás-átvétel. Lapunk megkeresésére a Közút azt közölte, hogy a nagykörút érintett szakaszán még kisebb befejezőmunkák zajlanak, de a forgalom minden sávon megindulhatott, és a jelzőlámpák is működnek. A műszaki átadás-átvételi eljárás várhatóan október elején zárul le. A társaságtól megtudtuk, a Szegeden üzemeltetett útszakaszaikon idén nagyobb forgalomkorlátozással járó munkálatokat már nem terveznek.
Visszakapták az autósok a szegedi nagykörutat. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


Az 5-ös számú főút belvárosi szakasza két ütemben, összesen 250 millió forint hazai forrásból újult meg. Az útburkolat kétrétegű megerősítése mellett a kiemelt szegélysor és az érintett közműszerelvények is megújultak, míg a buszmegállóöblök bazaltbeton burkolatot kaptak. A Magyar Közút Nzrt. korábban úgy tervezte, hogy a nagykörútról már szeptember elejére levonulnak a munkagépek, de időközben kitolták a kivitelezés határidejét a hónap végéig.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Csongrádi Művésztelep tárlata a SZAB-ban

A Csongrádi Művésztelep tárlata a SZAB-ban
Szegeden, a SZAB-székházban kiállítás nyílt szerda este a XXVIII. Pleinair - Csongrádi Művésztelep… Tovább olvasom