Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

A legszebb szentesi kert nyomában

Négy kategóriában összesen harminc pályázat érkezett a környezetszépítő versenyre Szentesen.
A korábbi években csak három kategóriában hirdettek eredményt, a kínálat idén bővült az erkélyek minikertjeivel. Ez utóbbiban azonban mindössze egy pályázat érkezett, így ott nem osztottak első helyet, de díjazták a legszebb családi házat, tömbházat és a legvirágosabb munkahelyet is.

Szirbik Imre polgármester kiemelte, különleges az idei év, mert a gondozott porták, utcarészletek, közösségi terek egy komoly nemzetközi elismeréshez is segítették Szentest. A város legutóbb Kanadában, a Communities in bloom pályázaton kapott ezüst minősítést. A polgármester elmondta, sokak munkája van abban, hogy egy nem jegyzett, poros kis településből egy világ által elismert környezetgazdálkodó város lett, ezért köszönet illet mindenkit.
 
Fotó: Majzik Attila
Fotó: Majzik Attila


Berezvai Csilla elmondta, sokan a kezdetek óta részt vesznek a környezetszépítő versenyen, de minden évben vannak újak is, akik először neveznek. Szentes főkertésze elismerte, az újonnan bevezetett erkély kategóriát egyelőre nem ismerték elegen, de jövőre is a kínálatban marad.

A családi házas kategóriában Pap Imréné, a munkahelyi kategóriában a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon csapata, valamint a tömbházas kategóriában Balogh Sándorné végzett az első helyen, de a rengeteg támogatónak köszönhetően senki sem távozott üres kézzel.

Övék a legszebb kert. Többek között nekik is köszönhető, hogy szép a szentesi városkép. Fotó: Majzik Attila

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját fotót is készíthetnek a látogatók - Tavasszal újranyit a szentesi fényirda

Saját fotót is készíthetnek a látogatók - Tavasszal újranyit a szentesi fényirda
Átmenetileg zárva tart Szentes egyik legérdekesebb látványossága. A Fridrich Fényirda márciusban nyit újra, akkor már élethű század eleji hangulattal várják a látogatókat. Tovább olvasom