Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Lovas élmények a gyermekotthon lakóinak

A mostani programunkban speciális nevelési igényű, gyermekotthonban vagy nevelőszülőnél élő gyermekek vettek részt.
– A mostani programunkban speciális nevelési igényű, gyermekotthonban vagy nevelőszülőnél élő gyermekek vettek részt. Azt vettük észre, hogy azok a gyerekek, akik szülő nélkül nevelkednek, még inkább igénylik az állatok barátságát, szívesen jönnek. Nagy megtiszteltetés, hogy már második éve támogat minket egy nagy cég – hallottuk a szentesi Jó Úton Lóháton Alapítvány vezetőjétől, Piti Iréntől. Tegnap tartották Az a csodálatos állatvilág című programjuk zárórendezvényét.

A tanévben húsz foglalkozást szerveztek, ahhoz, hogy mindez létrejöhessen, a MOL Új Európa Alapítvány támogatását élvezték a szentesi gyermekotthon lakói. Élményterápiára lehetett pályázni, de ez a gyerekeknek nemcsak élményt, hanem fejlesztést is jelentett.

Húsz foglalkozáson ismerkedtek, barátkoztak a gyerekek a lovakkal. Fotó: Králik Emese (galéria)
Két segítő, Makainé Csík Anikó és Ohly Ágnes közreműködésével megismerték az állatokat, a róluk való gondoskodást, a velük való közös munkát, játékot. A 13 éves Ricsi például bátran, cigánykerékkel ugrott le a ló hátáról. Igaz, ő már három éve jár Irén foglalkozásaira, nagyon szereti ezeket az alkalmakat, mondta.

A záróeseményt Haáz Andrea, az Új Európa Alapítvány képviselője is megnézte. Egy olyan nagy cégnek, mint az övék, kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, hallottuk tőle.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most a betegek kérik vissza az adataikat

Az árpádhalmi betegek most egyenként kérik vissza adataikat Kiss Csabától. Tovább olvasom