Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Negyedszer is Szentesen: a harc

Szentes - Negyedik éve harcolhatnak a kincsért a szentesi középiskolások, akikhez időnként csatlakoznak más városok középfokú intézményeinek csapatai.
Idén a templomosok kincse a tét – tudtuk meg Bertók Róbert főszervezőtől –, és ezért a korábbinál több lesz a lovagi próba, a térképes feladat a szentesi önkormányzat és a CIB Bank által patronált kalandvetélkedőn, amelyet május 25-étől 27-éig rendeznek meg Szentesen.

Idén négy szentesi középiskola – Pollák Hősei, Közgé Őrjöngők, Zsoldos Gladiátorok és HMG Warriors –, valamint a megyeszékhelyet képviselő Szegedi Lovagok vesznek részt az eseményen. A hatfős csapatokban kötelezően szerepelnie kell egy lánynak, tanárnak – a korábbi évekkel ellentétben – azonban nem. A győztes suli jutalma a „kincs", vagyis értékes sportszercsomag és a pénzintézmény által felajánlott irodabútor.

Változás még az elmúlt esztendőkhöz képest, hogy nem lesz bevonulási ceremónia – pedig a templomos lovagok jelmezével, külsőségeivel nagyon látványos lenne –, viszont a versenynap szombaton és vasárnap reggel 7 órakor indul, és lesz, amikor este 10-ig tart.

A csapatokra váró próbák között szerepel például íjászat, fúvócsövezés, csúzlizás és célba dobás kővel, indulók előadása, az új világ felfedezése (térképes feladat), rejtelmes sziget (kenus), ég a vár (tűzoltós), a tenger hősei mentőakció (vízibiciklis), az ostrom (hajítógép-építés) és Szent Grál-küldetés (lovagi feladat). További részletek az esemény honlapján olvashatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szülő felelőssége is, milyen tanuló lesz a gyermeke

Egyre több kisiskolás szorul fejlesztésre. Tovább olvasom