Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Nincs búrába zárva a múzeum

Az Omega-kiállításhoz kapcsolódva hirdetett alkotói pályázatot a szentesi múzeum. A felhívás híre túljutott a városhatáron, Fonyódtól Debrecenig több városból jöttek pályaművek, sőt, még Lengyelországból is érkezett alkotás.
Arra volt kíváncsi a Koszta József Múzeum, hogy az Omega brandre építve, a kultúra közvetítésével hogyan tudja megszólaltatni az embereket. Úgy tűnik, ez jól sikerült – az Omega alkotói pályázat vége felé közeledve is szép számmal érkeznek még pályaművek. – Úgy gondoljuk, hogy egy múzeum nem egy búrába zárt, múltba révedő, poros valami. Ezzel a pályázattal is igyekeztünk élő kapcsolatot teremteni az emberekkel – vallja Farkas László Róbert, a múzeum igazgatója.

A pályázatra eddig közel négyszáz alkotás érkezett, a legtöbb Szentesről, de jöttek művek Fonyódtól Gyulán és Budapesten át Debrecenig az egész országból, sőt, még Lengyelországból is pályáztak. – Nagyon gazdag, változatos a beérkezett gyűjtemény, főleg a felnőtt alkotóknál. Sok festmény és fotó jött, de küldtek gyöngy ékszereket is. A korcsoportokat is ki kellett bővíteni egy külön óvodás kategóriával, annyi ovis pályamű érkezett – tudtuk meg Beke Mari múzeumpedagógustól.

A zsűrizés két lépcsőben történik, az alkotásokból Beke Mari választ ki tízet, azok közül pedig majd Kóbor János, az Omega énekese választja ki a legjobbakat. Mint megtudtuk, az értékelés során nem a művészi kivitelezés számít elsősorban, hanem az ötletesség, a kreativitás, a belső tartalom és az, hogyan kapcsolódik az alkotás az Omega-dalokhoz.

A pályaművekből egy tárlat is nyílik az Omega-kiállításon belül április 26-tól.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állami kitüntetést kapott az Év Agrárembere

Állami kitüntetést kapott az Év Agrárembere
Újabb rangos elismerésben részesült a szentesi Ledó Ferenc. Tovább olvasom