Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Tofán Sándor a szépet keresi Szentesben

Szentes - Amikor rokkantnyugdíjas lettem, az otthoni feladatok elvégzése után sok szabadidőm maradt. Gondoltam, olyan elfoglaltságot kellene keresni, amivel sokat lehetek a szabadban - mondta Tofán Sándor.
- Járni kezdtem a várost, és egy idő után már más szemmel kezdtem nézni Szentest. Egyszer azzal állítottam haza: venném magamnak egy fényképezőgépet - idézte fel Tofán Sándor, hogyan kötött örök barátságot a fotográfiával.

 Idén 68 éves, kisgyerekkora óta a Kurca-parti városban él. Kitapasztalta az évszakok, a napszakok szépségét, tudja, hová mikor érdemes menni egy jó képért. Korábban semmi nem kötötte a fotózáshoz: műszaki végzettsége van, ilyen területen dolgozott, diákokat oktatott, illetve zenélt. Utóbbi téren is szép emlékei vannak, még ma is összeállnak játszani. Derűsen említette, hogy az átlagból kilógó fiatalokat a 60-as években sem szívelték, a hosszú hajú rockzenészeket volt, hogy seprűvel vágták hátba az utcán. Ahogy a zenében, a fotózásban is az a legfontosabb számára, hogy a közönségnek és neki örömet szerezzen.
 
 Ami szerinte szép Szentesen, azt szeretné megmutatni másoknak is Tofán Sándor. Fotó: Králik Emese
Ami szerinte szép Szentesen, azt szeretné megmutatni másoknak is Tofán Sándor. Fotó: Králik Emese

- Nem szoktam pályázni, a versenyek nem foglalkoztatnak. Vannak itt Szentesen fotóstársak, akik együtt örülnek velem egy-egy jó sikerült képnek - mondta. Az én Szentesem című album bemutatójával nyitották meg a városban a könyvhetet. Az albumban kevés szöveg van, az Öreg Tofi - nagyon sokan ezzel a becenévvel illetik - azt szerette volna, ha helyette inkább a képek beszélnének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autók állják el, bokrok takarják ki az utat

- Autósok kerestek meg azzal a gonddal, hogy a szentesi Mátyás király utca eleje folyamatosan parkoló járművekkel van tele. Tovább olvasom