Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Nem kapott elég szavazatot a Szex és New York sztárja, de nem vette a szívére

Cythia Nixon nem lesz New York állam kormányzója.
Cythia Nixon, a Szex és New York-tévésorozat színésznője nem kapott elég szavazatot, így ismét Andrew Cuomo, a metropolisz jelenlegi kormányzója indulhat a Demokrata Párt színeiben New York állam kormányzói tisztségéért.

Nixon a kampányban baloldali kihívója volt Cuomónak. A szavazáson azonban Cuomo a voksok 65 százalékát kapta, míg a színésznőre 35 százalék voksolt. Cuomónak helyzeti előnye is volt és jóval több pénz állt a rendelkezésére a kampányban.

Andrew Cuomo 2011 óta az állam kormányzója, címét a november 6-i választásokon kell megvédenie.
Cynthia Nixon amerikai színésznő, a Demokrata Párt kormányzójelöltje köszönti támogatóit egy New York-i kampányrendezvényen 2018. szeptember 13-án. Fotó: MTI/AP/Jason DeCrow
Cynthia Nixon amerikai színésznő, a Demokrata Párt kormányzójelöltje köszönti támogatóit egy New York-i kampányrendezvényen 2018. szeptember 13-án.
Fotó: MTI/AP/Jason DeCrow
Az 52 éves Nixon a vereséget nem vette a szívére, egy Twitter-üzenetében hangsúlyozta, hogy nem kedvetlenítette el az eredmény, sőt inkább ösztönzően hat rá és arra bíztatta támogatóit, hogy folytassák progresszív kampányukat.

A politikai újonc Nixon, aki "korrupt vállalati demokratának" nevezte Cuomót, úgy értékelte, hogy kampányával sikerült "alapvetően megváltoztatni a politikai tájat". Kijelentette, hogy továbbra is küzd majd az olcsóbb bérleti díjak és a rasszizmus ellen.

"Ez csak a kezdet. Együtt nyerjük meg ezt a harcot" - üzente támogatóinak.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiderült az igazság: Orbán Józsi élete szerelméért föladta volna függetlenségét!

Kiderült az igazság: Orbán Józsi élete szerelméért föladta volna függetlenségét!
Zenésztársai az igaz barátra és örök bohémre emlékeznek a Sláger TV-n. Tovább olvasom