Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 29°C Még több cikk.

Nem túl közkedveltek a francia turisták

Leginkább azért nem szeretik őket, mert szűkmarkúak és nem beszélnek idegen nyelveket.
Egy külföldi szállodatulajdonosok körében végzett felmérés szerint a franciák a legkevésbé kedvelt turisták – írja a Berliner Kurier című német napilap. Leginkább azért nem szeretik őket, mert a felmérés eredménye szerint szűkmarkúak és nem beszélnek idegen nyelveket. Míg az udvariasságot és általános viselkedésmódot illető kategóriában az utolsó előtti helyen végeztek, összesítésben mégis az utolsó helyre csúsztak, mert megelőzték őket a spanyolok, a törökök és a görögök.

Az első helyet egyértelmű fölénnyel a Japánok kapták meg, ők egy kivételével minden kategóriában első helyezést értek el, rend, tisztaság és precízség dolgában azonban mégsem tudták a németeket felülmúlni. A második helyet az angolok kapták, őket pedig a kanadaiak követik a dobogó harmadik fokán. A németek negyedikek lettek, megelőzve a svájciakat, ám ezt az előkelő helyezést elsősorban csak rendszeretetüknek köszönhetik.

Összességében jól szerepeltek az északi államok is, hiszen Svédország, Dánia, Norvégia, és Finnország is bejutott az első tízbe, de a legtöbb szállodában szívesen látják a svájci, holland, kanadai és amerikai turistákat is.

Ezzel szemben nem túl jó a megítélésük a spanyol nyaralóknak, akik épphogy csak megelőzték a franciákat, elnyerve ezzel az utolsó előtti helyet. A görög és török turisták megítélése szinte mindenben azonos, így ők közösen osztoznak a tizennegyedik helyen, rajtuk kívül még a dél-afrikaiak azok, akiknek nem igazán örülnek a vendéglátók. A középmezőnyben a lengyelek, a brazilok, a csehek, az írek és a portugálok kaptak helyet.

A felmérés keretében 27 ország 4600 szállodatulajdonosát kérdezték meg. A kérdések az udvarisasság, rend, tisztaság, nyelvismeretek, nagyvonalúság és borravaló témaköreire terjedtek ki.

Olvasóink írták

 • 6. klj_54 2010. június 08. 19:43
  „1. hozzászólás asher11 2009.07.16. 09:56
  De a magyar legalább gagyog valamilyen nyelven!
  Non en France...”
 • 5. sima 2009. július 26. 20:00
  „4. Franciázás kimaradt... :))))
  Jó olyan hozzászólást olvasni , amiből kiderül hogy az illető nem csak tanulta , de érti is a történelmi események összefüggéseit.”
 • 4. őrgróf 2009. július 20. 10:40
  „Mit szeressünk a franciákon? Hogy értelmetlen Szentföldi háborúba vitték országunkat? Hogy a vallonok (és flamandok) a török elleni harcra hivatkozva többször végigrabolták az ezer sebből vérző Magyarországot? Hogy pénzt, katonát fegyvert ígérve rávették II. Rákóczi Ferencet, hogy indítson háborút az osztrákok ellen? Bár ígéretüket nem tartották be, de a Bercsényi huszárezredet örömmel "bevették" és küldték őket harcolni a francia érdekekért? Hogy ahol csak tudtak, ártottak a magyaroknak, és Trianon már csak "hab volt" a tortán?
  Persze azért adtak jót is a világnak: francia-saláta, francia-krémes és egyéb nyalánkságok....”
 • 3. klj_54 2009. július 17. 11:59
  „Való igaz, hogy szinte mindenütt utálják a fokhagyma zabálókat!
  De ennek van oka is. Azt hiszik csak ők a kultur nemzet, a többi "aljanép" pedig őértük van.
  Én ezt látom, erre is járok.”
 • 2. pille 2009. július 16. 11:07
  „A francia az ugyan meg nem szólalna más nyelvén,mégha érti is,hogy mit mondasz neki pl.angolul.Furcsa egy népség.”
 • 1. Strat-n 2009. július 16. 08:39
  „Még jó, hogy a tulajt kérdezték, nem azokat akik ténylegesen dolgoznak. A felmérés csak a cikk közlésének fölöslegességével vetekszik. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 éves a Zanzibár - Kommandósok törtek a gitárosra

Az énekessel, Terecskei Ritával és Sidlovics Gábor József gitárossal beszélgettünk emlékezetes… Tovább olvasom