Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

SZTE: bővülő ösztöndíjkínálat

Szeged - A Szegedi Tehetséggondozó Tanács egy hete döntött az idei Kiválósági lista helyezettjeiről és a Talent-ösztöndíjakról.
Április 25-én tartják az ünnepélyes díjkiosztót – közölte a sajtóval Badó Attila, az SZTE Tehetségpont vezetője tegnap az egyetem rektori hivatalában. – Az elmúlt időszakban számos olyan új szerződést sikerült megkötni, amelyek segítségével a tehetséges hallgatók közvetlen ösztöndíj-támogatást kaphatnak vállalatoktól. Ebben az évben az SZTE kari kezdeményezésekre és a tehetséggondozó tanács kezdeményezésére szerződést kötött például a Sole-Mizo Zrt.-vel, a Contitech-kel, a Printkerrel, az Euromanagerrel, az Egisszel és a Goodwill Pharmával – sorolta Badó Attila.

– Azoknak szeretnénk segíteni, akik kiváló tehetségek, de a gazdasági válság miatt nehezebben tudják finanszírozni a tanulmányaikat – jelentette ki Vilmányi Márton. Az SZTE Gazdaságtudományi Karának (GTK) dékánja felidézte, hogy a gazdasági képzésekre 2012 szeptemberétől felvételt nyert hallgatókat saját ösztöndíjprogrammal támogatják, mivel ezeken a képzéseken az állami finanszírozás 0 forintra csökkent. Jelenleg vállalati, alapítványi és kari ösztöndíjakat nyerhetnek a hallgatók. A GTK az idén bővíteni tudja ösztöndíjprogramját, hiszen újabb vállalatok jelentkeztek az együttműködésre. Vilmányi elmondta, már aláírt szerződésük van a Szerencsejáték Zrt.-vel, a Procter & Gamble-lel, és még több szerződés megkötésére készülnek. Rácz Béla általános rektorhelyettes szerint az ipari cégeknek fontos, hogy használható, kipróbált szakembereket találjanak, akik a diploma megszerzésekor a céget ismerve kerülhetnek állásba. A sajtótájékoztatón elhangzott: intenzív kampányt kezdeményeznek a Pro Talentis Universitatis Alapítvány javára az adó 1 százalékok gyűjtésére.

Olvasóink írták

  • 1. szabójóska 2013. április 24. 13:11
    „<moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden muzsikálnak Európa orvostanhallgatói

Több mint 120 résztvevővel az idén Szegeden rendezik meg július 18. és 29. között az Európai Orvostanhallgatók Szimfonikus Zenekara és Kórusa (EMSOC) találkozóját. Tovább olvasom