Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 21°C | 28°C Még több cikk.

Vége a randalírozásnak Rókuson

Néhány elszánt Rókuson élő lakos kíván most pontot tenni az évek óta tartó randalírozós ügy végére - írja a delmagyar.hu tudósítója.
A Csefkó Gyula és a Kukorica utca közötti játszótér az utóbbi időben elsősorban késő esténként vált kedvelt találkahelyévé különböző tizenévesekből álló csoportoknak, akik bár nem ott laknak, mégis szükségét érzik, hogy ottlétükről minden alkalommal tanúbizonyságot adjanak, ilyen-olyan formában.

„Amikor jönnek, akkor tizenegy után szoktak összeverődni.- kezdenek bele. Ittasan ordibálnak, belevizelnek a kukákba, majd belerúgnak. Egyszer fényes nappal egyikük a hinták mellé hányt. Általában van, aki lemegy és rendet tesz, de be kellett látnunk, hogy végérvényesen csak is összefogással és hatásos cselekvéssel tudunk előrébb lépni, most telt be a pohár."

Nappal általában nyugalom van…
Nappal általában nyugalom van…

„Legelőször is a környékbeliek hozzáállásán kell változtatnunk, amit nemtörődömségnek nevezhetnénk, pedig mindenkit ugyanúgy zavar a fiatalok mindennapos tivornyázása, hiszen pont úgy helyezkedik el a játszótér, hogy körben végig panelházak vannak, így mindenki tanúja ennek mindennap - mondják. Aki a tér mellett parkol autójával, az attól fél, hogy esetleg megrongálhatják azt. Tarthatatlan állapot."

Íródott korábban már levél is Dr. Solymos László alpolgármester úrnak címezve, aki továbbította azt a Közterület-felügyeletnek és ők irányították át az ügyet a Szegedi Rendőrkapitányságnak akik fokozott ellenőrzést ígértek. „Ők már jól ismerik a helyzetet, hisz több alkalommal voltunk kénytelenek mi kihívni őket, mivel járőrözés itt, azóta sincsen."

Berta Csilla

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. Rexcsek 2009. október 31. 09:23
  „Itt lakom a játszótér mellett,valóban botrányos amit a tinihordák művelnek itt esténként!!”
 • 55. babagia 2009. október 29. 17:22
  „Köszönöm az értelmes hozzászólást flexsnake!”
 • 54. flexsnake 2009. október 29. 15:29
  „Ha itt tartunk akkor lehet panaszkodni a részeg ordibáló cigány asszonyra is aki mindig a ház alatt tud csak óbégatni :D
  Rájuk kell hívni a yardot. Ön-bíráskodni nem érdemes.”
 • 53. alizka 2009. október 29. 09:24
  „Kedves 53.!
  A SZIN-nel speciel, nekem semmi bajom nem volt! De ezt a jelenséget ne keverjük össze azzal, nagyon kérlek! Egészen más dolog, és egyáltalán nem tartható ez az állapot. Azt nem nevezném szórakozásnak, hogy 12-15 éves gyerekek részegen fetrengenek a földön. Milyen szülő az, aki azt hiszi, hogy átment a haverhoz? Olyan kérlek, aki örül annak, hogy a gyerek végre elment otthonról, és ő is csinálhat azt amit akar. Nem hiszem, hogy normális szülő gyereke ezt csinálja. Ha hazamegy a gyerek nem érzi meg rajta a piaszagot? Ha beleneéz a szemébe, nem látja meg, hogy nincs magánál? Biztos vagyok benne, hogy az esetek 90 %-ban a szülő is tudja, hogy mi a helyzet, éppen ezért kellenének a gyámügyesek. De a gyámügy sem képes arra, hogy cselekedjen amikor igazán kellene. Oda kellene menni ezekhez a bandákhoz,és elbeszélgetni velük. Én márpróbáltam többször, legutóbb egész jól ment, csak amikor megkérdeztem, hogy milyenek a szüleitek, az válaszolta egy fiú, hogy ezt inkább hagyjuk, erről nem inkább ne beszéljünk, hogy milyenek az ő szülei. Ja és ez a fiú nem volt részeg, még...”
 • 52. TomeeFiesta 2009. október 29. 06:56
  „mert régen nem volt szórakozás? gratulálok a rengeteg begyöpesedett embernek! megint jajj a fiatalok minden probléma amit ebben a városban a fiatalok csinálnak? nyáron a SZÍN se volt jó igaz? a kereskedő köz péntek éjjel életveszélyes állatok járnak ki... kérdezem én akkor mit csináljon a fiatal? Ebből látszik hogy a rendőrség teljesen a közúti gépjármű társadalomra specializálódott. Meg persze pár rendőrnek olyan is a hozzá állása hogy "szarik bele" a szülők meg úgy tudják szerintem a legtöbb esetben hogy át ment a hawerokhoz.... hadd csinálják régen is csinálták ezeket a felmenők...”
 • 51. flexsnake 2009. október 29. 06:22
  „Érdekes, hogy az nem zavarja a lakókat, hogy 18év alatt isznak. Az viszont igen, hogy az ő házuk előtt teszik ezt.... Ha máshol tennék, az már nem lenne probléma. Na, a tipikus magyar hozzáállás.”
 • 50. flexsnake 2009. október 29. 06:18
  „37. tévedésben vagy. Az alkohol szállításáról nincs törvény. Azt még kiskorú is szállíthatja akár bontva is.

  39. nem, semmivel nincs több joga mint egy hajléktalannak, az alkotmány is ezt mondja. Még a kiskorú sem korlátozható a mozgásszabadságában. Ha ő egy játszótéren akar baromkodni akkor ott fog. Amig szabályt nem sért ellene nem is lehet intézkedni.
  Senkinek nincs több joga.”
 • 49. maradando 2009. október 29. 01:58
  „20.46 óta egy eszménykép motoszkál a fejemben. Látom lelki szemeim elött Flexsnakét közterűleti egyenruhában és Rambónak maszkirozva járja a város játszótereit. Nem birok tovább magammal:veled tarthatok hősöm ?
  Fényképezőgépet viszek .Maradok maradandó "sérűlésekkel :maradando. :-)”
 • 48. Cat 2009. október 29. 01:42
  „"Be kell vezetni a tandijat, hogy a fiataloknak ne jusson italra, cigire, kábitószerre."

  Miért, szerinted ők fizetik?
  Ugyanúgy megvennék a cigit és a piát, a tandíjra meg hitelt vennének fel a kedves szülők 400% THM-mel.
  Vagy lopnának.”
 • 47. rozator 2009. október 29. 00:02
  „Hát azért egy-két maradndó sem volna rossz!”
 • 46. maradando 2009. október 28. 23:59
  „44.
  Miért hivatalosan mást hallasz ?Csak másképpen van fogalmazva.
  Elcsattan egy-két pofon=önbiráskodás.Kit visznek be ? A lakókat ! Marad hát a szövegelés.”
 • 45. meska 2009. október 28. 23:10
  „Elzavarás nem megoldás.
  Legalább a nagyjának kéne minden lakótelepre egy-egy rájuk speckózott szabadidőközpont segítőkész, tapasztalt felnőttekkel. És itt jön be sajnos a politika. A választások előtt hülyeségekre elcsűrt milliárdok /felesleges villamos és tsai/, amelyekből ezt lazán meg lehetne oldani. Tudom, hogy nagyobbik részüknek semmilyen szórakozási kikapcsolódási lehetőségük sincs. És amíg ez nincs, addig marad a játszótér a sötétben.”
 • 44. rozator 2009. október 28. 22:57
  „Ja! Lakógyűlést! Ki kell osztani pár jólirányitott nagy pofont, azután a reklamáló családtagoknak is! Nem kell hozzá 20 ember, elég 4-5 is! Egy jólsikerült orrtörés 4 hét alatt gyógyul, addig biztos nyugi van, azután jöhetnek a következőért! Előbb-utóbb rend lesz!”
 • 43. Mil 2009. október 28. 22:15
  „A megoldás egészen egyszerű: össze kell hívni ezügyben egy lakógyűlést, és ott elhatározni, hogy közös erővel lépnek fel a csürhe ellen. HA a kis gyökerek azt látják, hogy cseszegetik őket, túlerőben, akkor odébb fognak állni. Ámbár a fene nagy jogállamban ez nem biztos hogy működik: lehet hivatkozni arra, hogy közterület, joguk van ottlenni, el nem vehetik tőlük a személyit(ha van), meg nem verhetik őket.. De sztem ők ezt nem tudják :) Úgyhogy nyugodtan le kell menni 20-30-an, azt elzavarni őket.”
 • 42. Rozsdás 2009. október 28. 22:14
  „maradando 2009.10.28. 22:03

  Gondolod ez a "blabla" szöveg lehet a megoldás??”
 • 41. maradando 2009. október 28. 22:03
  „A kialakult helyzetért Pártunk és Kormányunk vállalja a felelösséget!Dolgozunk az űgyön, csak még kérűnk 20 évet,hogy az elégedetlenkedő nyugdijasokat eltűntessűk, és rebellis felnötteinket megzabolázzuk. Fiatalságunk érdek képviselete EU konfort feladataink szerves része ! :-)))”
 • 40. Rozsdás 2009. október 28. 22:01
  „38-hoz még annyit a nagyok is a mi gyerekeink nem csak a kicsik.!”
 • 39. fema 2009. október 28. 21:41
  „Jó lenne, ha a Felső-Tisza-part és a Pille u. közötti területen lévő ping-pong asztalt végre az illetékesek elvinnék onnét, a helyett, hogy a padokat elvitték. A padokra az idős emberek is szívesen leültek, de a fiatalok miatt vitték el azokat, amit szeretnénk visszakapni!!!

  A képviselők felelősek a kialakult helyzetért, de ők nem tesznek semmit!!!!Miért képviselik a lakókörzetet?
  Sajna Szentgyörgyi Pál úrtól is többször kértem valamit, mindig megígérte, több év telt el úgy, hogy semmi nem változott!
  Nála jobb volt a régi képviselőnk, aki legalább látható volt a környéken és meghallgatta a választópolgárait!!!!”
 • 38. andrisne 2009. október 28. 21:36
  „flexi,mi vagy te????????ilyen bunkó módra megnyilvánulni!
  Egy anyukának a gyerekeivel talán több keresnivalója van egy játszótéren,mint a részegeknek.Mégha közterület is.Vagy te nem igy gondolod???”
 • 37. Rozsdás 2009. október 28. 21:21
  „Valóban egy játszótér bizonyos korosztály részére készült a kicsiknek és nem a serdülőknek.
  Nem kéne hagyni, hogy elvegyék a ,,kicsiktől" de nekik nincs semmi a fizetős létesítményeken kívül, ahol szabadon lehetne"játszani"(foci, kézilabda, kosár, stb) szabadon levezetni az ilyen korban meglevő mozgás és társasági igényt. Az már más kérdés hogy este tíz óra után semmi keresnivalójuk nincs az utcán még józanul sem nemhogy piásan!!
  Valamit tenni kéne és nem csak ellenük hanem értük is!!!!!!”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tönkrement az út

Batida - Az autópálya építéshez bányahomokot szállító kamionok, teljesen tönkre tették a Batida… Tovább olvasom