Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

A parlament is adhatott pénzt a Zuschlag-szervezeteknek

A Népszabadság szerint az Orbán-kormány alatt 3,4 millió forintot juttatott az Országgyűlés a Zuschlag-szervezeteknek. A támogatást odaítélő bizottság tagja volt maga Zuschlag János is.
Senki sem vizsgálta, mire költötték el a nyertes civil szervezetek azt a pénzt, amit a 2002-es központi költségvetéstől kaptak működési költségeik fedezésére – idézi a Népszabadság a szabad demokrata Béki Gabriellát, aki tagja volt a parlament társadalmi szervezetek támogatására létrehozott bizottságának, amely még az Orbán-kormány idején 3,4 millió forinttal támogatta a Zuschlag Jánoshoz köthető szervezeteket.

Összesen 3,4 millió forintos támogatást kapott a bizottságtól hat olyan szervezet, amely most érintett a Zuschlag-ügyben, írta a csütörtöki Népszabadság. A képviselőknek és szakértőiknek két hét alatt kellett háromezer pályázatot elbírálniuk öt albizottságban, melyek többségének Zuschlag János is tagja volt.

A Fidesz részéről Halász Jánossal, a bizottság alelnökével, illetve Weszelovszky Zoltánnal párban állították össze a támogatandók listáját, amihez aztán - Béki szerint - "foggal-körömmel ragaszkodtak".

A Népszabadság most felidézte, hogy a társadalmi szervezetek működési költségeik támogatására pályázhattak a parlament azóta megszüntetett bizottságához, évente 350 milliós keretet oszthattak el a képviselők, a testületnek tagja volt Zuschlag János is. A grémiumhoz évente háromezer pályázat érkezett, minden második szervezet nyert átlagosan egy vagy kétszázezer forintot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a mozdonyvezetők sztrájkja

Csütörtök reggel 8 órakor véget ért a Mozdonyvezetők Szakszervezetének kétórás figyelmeztető… Tovább olvasom