Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Demonstrációt tartanak a csömöriek az M0-ás felüljáróján

Demonstrációt szervez vasárnap délután a Csömöri Civil Egyesület az épülő M0-s körgyűrű közelmúltban átadott felüljárójáróján. A szervezők így szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a zömében európai uniós forrásból épített felüljárón nincs járda és bicikliút.
Demonstrációt szervez vasárnap délután a Csömöri Civil Egyesület az épülő M0-s körgyűrű közelmúltban átadott felüljárójáróján. A szervezők így szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a zömében európai uniós forrásból épített felüljárón nincs járda és bicikliút, így a gyalogosoknak az úttest és a szalagkorlát közötti keskeny földsávra kell kihúzódniuk a forgalom elől, ha át akarnak kelni akárcsak a település egyik részéből a másikba.Az M0-s körgyűrű építése előtt a Budapestől lényegében csak néhány száz méterre lévő Csömör település és a főváros között 4 földúton és két országúton haladhatott a forgalom, a földutakat azonban a körgyűrű építése óta lezárták, az aszfaltozott utakon felüljárót építettek, de járda és bicikliút nélkül.

A közelmúltban átadott felüljárón ráadásul közvilágítás sincsen, így este még veszélyesebb a közlekedés -mondta el a Független Hírügynökségnek Fábri István, a Csömöri Civil Egyesület elnöke. Megoldást az a két gyalogos felüljáró jelenthet, amelynek építése tervben van, de az egyesületi elnök szerint még semmilyen előrelépés nem történt, holott elvben a körgyűrűvel egyidőben már azokat is át kellene adni. Ez egyébként a legutóbbi módosítások szerint jövő tavasszal lesz esedékes. A gyalogos felüljáró megépítése azért is lenne sürgető, mert Csömörön van egy megváltozott munkaképességűeket foglalkozatató intézet is, ahol több kerekesszékes ember is dolgozik és az ő biztonságos közlekedésüket is meg kellene oldani -tette hozzá Fábri istván.

A felüljárón tartott vasárnapi demonstrációra több száz embert várnak a szervezők, amelynek az elejét a rendőrség is biztosítja, befejezésként azonban a szervezők azt szeretnék érzékelteteni, hogy hogyan lehet átjutni jelenleg a település egyik részéből a másikba, ezért a jelenlévőket arra kérik majd, hogy a KRESZ szabályainak megfelelően próbáljanak átkelni. A szervezők egy petíciót is eljuttatnak a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-nek, és a környékbeli önkormányzatoknak, amelyben kérik, hogy a civil szervezetek bevonásával dolgozzanak ki egy fejlesztési és megvalósítási tervet Budapest és a fővárosi agglomeráció települései közötti biztonságos gyalogos, kerékpáros és kerekesszékes közlekedés megoldására és fejlesztésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 millió forintos marihuánafogás Hegyeshalomnál

4 kilogramm marihuánát foglaltak le a Vám- és Pénzügyőrség nyomozói a hegyeshalmi… Tovább olvasom