Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Éhen halt egy egyéves kisfiú Piricsén

Éhen halt egy egyéves kisfiú a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Piricsén. Legalábbis ezt állapította meg a szerdán elkészült boncolási vizsgálat. A kisgyerekhez még novemberben hívták ki az ügyeletes orvost a szülők, de ő már csak lesoványodott kisfiú halálát tudta megállapítani.
A szülők 6 gyereket neveltek egy egy szobás házban. Azóta mind nevelőotthonba került. A rendőrség emberölés miatt indított nyomozást, és vizsgálják a szülők felelőségét.

A kisfiúhoz kiérkező orvos úgy emlékszik: a gyereknek minden bordáját külön meg lehetett számolni. A hasürege egy nagy tátongó üreg volt. Amikor az ügyelettel megérkeztek az orvos már csak azt tudta megállapítani, hogy a gyerek halott. Szerint a gyerek halálát kóros lesoványodás, illetve kiszáradás okozta.

Az egy éves kisfiú az átlagos 10 kiló helyett alig volt több 3 kilónál. A mostanra elkészült rendőrség jelentés szerint is éhen halt a gyerek. Fedor Rita a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a hatósági boncolás előzetes véleménye szerint a gyermek halálát alultápláltság okozta. Ezért a megyei bűnügyi osztály emberölés miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.

A településen többen állítják a gyerekeknek gyakran csak cukros víz jutott táplálékul, a szülők elitták a segélyeket. A családban 6 gyereket neveltek. Egyikük korábban saját kérésére inkább egy gyermekotthonba költözött. A kisbaba halála után a gyámügyi hatóság már mindegyik gyerekét elvette a szülőknek. A házaspár felelőségét még vizsgálják a rendőrök, gyanúsítottként egyelőre nem hallgatták ki őket.

Olvasóink írták

 • 7. Dodó 2007. december 23. 21:53
  „Kiegészítés: Ez a retkes cigány még soha egy percet nem dolgozott, de többszörös visszaeső. Legutóbb öt évet ült két emberen elkövetett emberölési kísérlet miatt. Az élettársát és az anyósát szurkálta össze. Erről, és az etnikai hovatartozásáról a szabad sajtó diszkréten hallgat. Adofizetők! Segélyezzük őket! Megérdemlik!”
 • 6. Dodó 2007. december 21. 19:58
  „Ajánlott irodalom: RTLklub Híradó; kurucinfo-cigánybűnözés.
  Szépen le van írva, miért nem mertek védőnők jelenteni, hogy élnek a "szülők", mennyi támogatást húznak ki havonta az adófizetők és az önkormányzat zsebéből, és mire költik. Egyszóval: etnikusok, akik állítólag annyira szeretik a gyerekeket. Azért szülnek annyit. Ezek kilencet!”
 • 5. Cseter János 2007. december 21. 15:19
  „Várható volt, hogy előbb utóbb ebben az országban is tragédiák látnak napvilágot! Ha nem a fagyhalál akkor az éh halál szedi aználdozatait! Ez csak a kezdek, ha a kormányban a milliomosl csopán a gyarapodásukkal törödnek és nemérdekli Őket a mindennnapi események, sőt eltűriki,hogy a sajtót cenzurálják és ne tudják a problámás helyzeteket eladni időben!Sőt a sajtó munkatársait holmi perecárus munkályához viszonyítja az "igazságszolgáltatás feje" akkor, amikor a valóságról akarbak tályékoztatást adni!Ez a magyar demokrácia? Jogállam? Vagy csupán egy banánköztrársaság az is a rosszabbik!”
 • 4. No.6-Sy 2007. december 21. 10:32
  „Mi ilyen szőnyegalá söprős nép vagyunk, vagy nevezezzem inkább a Három Majom Országának? - mint a minapi cikkből kiderült. Utólag szörnyűlködünk, van is min, mert iszonyat az, ami történt, de amíg megelőzőleg tehetnénk bármit is, addig nem teszünk, hanem a felelőséget lerúgva ("nem az én dolgom") elfordítjuk és a homokba dugjuk a fejünket.

  Jogos a kérdésfelvetés: senki sem tudta, senki sem látta, senkit sem érdekelt semmi? A szomszédok? Rokonok? A többi gyerek (a koruk ugyan nem ismert, a legidősebbé is csak sejthető, mert ő már maga kérte, hogy elkerülhessen otthonról gyermekotthonba) óvőnője, tanítója vagy tanárnője sem vett észre semmit? Nem bizony, mert nem akart látni semmit! A terrorizált gyerekek a szégyentől és/vagy a félelemtől nem tudtak kihez fordulni, de ez nem is az ő felelősségük. A környezetükben élő felnőtteknek kellett volna odafigyelni arra, hogy mi történik, és még időben odalépni a kedves párnak.”
 • 3. martilill 2007. december 21. 09:58
  „Tessék mondani abban a faluban mindenki vak, főleg a védőnő???!”
 • 2. nagypappa 2007. december 21. 03:31
  „Szőrnyű!

  Remélem, ezek után átértékelik a segélyezés rendszerét.
  HA nem tud a kedves szülő a pénzzel bánni, elissza elgépezi? nem kell a kezébe adni.
  Más módot kellen találni a segélyezéshez. Bár, ha belegondolok, hogy hányan árulják az ingyen kapott ebédjegyüket? Árulták a gyógyszert is de mióta új kögyógyellátási rendszer van, ez abba maradt.”
 • 1. zsuzso 2007. december 20. 23:18
  „A védőnőt és a gyermekorvost remélem felfüggesztették az állásából.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra lezárult a móri mészárlás ügye

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatóhelyettese szerint összeállt a kép, az öt évvel ezelőtti móri… Tovább olvasom