Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Érdemjelet kapott az ikrényi polgármester

A Köz Szolgálatért Érdemjel ezüst fokozatával tüntették ki nemrégiben Gergó Andrást. Az ikrényi polgármester húsz éve áll települése élén.
Ikrény polgármestere, az ötvenéves Gergó András már majd kétszer hosszabb ideje dolgozik a köz szolgálatában, mint abban a munkakörben, munkában, amelyikkel az életben indult. Autó- és motorszerelő a szakmája, a helyi állami gazdaságban kezdett autókat javítani, később ugyanott szállítási vezető lett. Onnan került 1985-ben a község tanácselnöki székébe. A rendszerváltás után pedig Ikrény első polgármesterévé választották, s azóta is ő tölti be ezt a tisztet. Amióta az autók javításával felhagyott, mindig aszerint tanult, képezte magát, ahogyan a posztjai megkövetelték.
Amikor annak idején a községházára került, alig több ezer lakója volt Ikrénynek, ma 1800-nál is többen élnek a községben. Ha a húsz év fejlesztési mérlegét vesszük, igazán hosszú lista. A következő új utcákkal gyarapodott a falu: József Attila, Nefelejcs, Sport, Rába, Rét, Ibolya, Rózsa, Arany János és most „házasodik be” a Gyöngyvirág utca másik oldala. A templom 1990–94 között épült. Valamennyi közmű megépült, az iskola több tanteremmel bővült, nagyobb lett az óvoda, régóta már csak úgy kezdenek új utcához, hogy az első ház alapozásáig leaszfaltozzák és ott van alatta valamennyi közmű. A gázvezetéket annak idején a környék 14 községében Ikrény gesztorságával építették ki, s a község a Rábcatorok Térségfejlesztési Társulás központja is egyben. Most jókora summából nő ki a földből Ikrény művelődési és sportközpontja. Marad még egy, az utóbbinál nem kevésbé vonzó és nem is kevésbé költséges, rég dédelgetett terve a polgármesternek. Az Ikrényben lévő kastély felújítása lenne az, félmilliárdra, vagy annál is többre rúgna újjávarázsolása.
– Amikor az első ciklusban bizalmat szavaztak nekem az ikrényiek, egy mezőgazdasági területen fekvő kisközség volt a miénk – mondta a polgármester. – Ma élhető falu, amelyben mintegy száz vállalkozó tevékenykedik, s nemsokára korszerű ipari park létesítésére nyílik lehetőség. Amit elértünk, mindaz a község közösségét dicséri.
Gergó Andrást március 15. alkalmából a belügyminiszter a Köz Szolgálatáért Érdemjel ezüst fokozatával tüntette ki. Az elismerést dr. Németh Éva címzetes államtitkártól, a megyei közigazgatási hivatal vezetőjétől vette át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervez tavaszi kirándulást?

Tovább olvasom