Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

KDNP javaslatok a segélyezési rendszer átalakítására

Helyesli a KDNP a kormány tervét azzal kapcsolatban, hogy visszaállítsák a segély és a munka kapcsolatát, de az ellenzéki párt szerint ez önmagában nem lesz elég a gondok megoldására.
Surján László európai parlamenti képviselő pártja javaslatai között említette egyebek mellett azt, hogy a jövőben csak munkahelyteremtő, vagy GDP-növelő pályázatokra lehessen a kohéziós alap forrásait fordítani, nagyobb szabadságot kapjanak az önkormányzatok és az adócsökkentés elsődlegesen a munkát terhelő elvonásokat mérsékelje.

Az egykori népjóléti miniszter pénteki sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a segély és a munka összekapcsolhatósága éppen az ő minisztersége alatt, egészen 2005-ig a szocialista-liberális kormány működéséig megoldott volt. Szerinte a Gyurcsány-kormány alatt születtek ugyanis olyan intézkedések, amelyek előidézték a jelenlegi helyzetet, amelyben, ha egy házaspárnál az egyik ember munkanélküli, a másik pedig minimálbérét dolgozik, akkor már jobban megéri a dolgozónak is segélyre menni, abból ugyanis jobban meg tudnak élni.

A KDNP javaslatai szerint amellett, hogy ismét összekapcsolják a munkát a segéllyel, át kellene alakítani úgy az uniós pályázatok rendszerét, hogy a kohéziós, vagyis felzárkóztatási alapból csak munkahelyteremtő, vagy GDP-növelő pályázatokat lehessen támogatni. Csökkenteni kell a munkát terhelő adókat, a foglalkoztatási kötelezettséget ki kell terjeszteni úgy, hogy civil egyesületeknél is eleget lehessen ennek tenni, illetve tanulással is ki lehessen váltani és együtt nem működés esetén a családi pótlékot, illetve a gyermeknevelési támogatást természetben adják ki a rászorulóknak. A KDNP javaslatai között szerepel továbbá az is, hogy ne tekintsék munkanélkülinek azokat, akik maguk mondják fel állásukat.

Olvasóink írták

 • 4. puhatolózás 2008. július 04. 20:52
  „a KDNP az SZDSZ -el szövetkezik!!!!!!!!!!!”
 • 3. kirakat 2008. július 04. 20:22
  „Rengeteg javaslat,ígéret és hol vagyunk még a választásoktól..”
 • 2. radikalis 2008. július 04. 11:49
  „A keresztényi szeretet nem egyenlő az öngyilkos PC bárgyúsággal.”
 • 1. pubi 2008. július 04. 11:47
  „Hát hol van itt a keresztény szeretet, kedves KDNP-s felebarátaim?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Monok polgármestere vállalta a kesznyéteni férfi védelmét

A monoki polgármester saját pénzén fogadott ügyvédet annak a 68 éves kesznyéteni férfinak, akit… Tovább olvasom