Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Májusban mindenki teljes nyugdíjat kap

Májusban már biztos, hogy mindenki teljes nyugdíjat kap azok közül, akik a 2008-as szabályok szerint kérték ellátásuk megállapítását.
Az ebbe a körbe tartozó 6000 új öregségi nyugdíjas eddig csak előleget kapott, mert az új nyugdíjszámítási módszerhez meg kellett várni a KSH keresetnövekedésre vonatkozó adatait. Az érintettek legkésőbb március végéig megkapják a határozatot arról, hogy mennyi az ellátásuk, április végéig pedig kifizetik a visszamenőleges kiegészítést.

Néhány esetben azonban előfordulhat, hogy a jövő hónapban még nem a teljes ellátást kapják az érintettek, májusra viszont biztos, hogy mindenkinek visszamenőleg kifizetik a teljes nyugdíját.

Olvasóink írták

 • 8. Eva- 2008. március 19. 18:29
  „A nyugdíj bomba ezután fog hatni
  Aki 18 éve minimálbéren dolgozik
  vagy be se volt jelentve
  befizetése csekély volt
  akkor a nyugdíja ia kevés lesz.

  Lehet majd összehasonlítgatni, de a befizetett összeg nagyságát dokumentumok tanusítják majd.
  4-hez!
  Sajnos ezt a szemléletet már 1989-ben felülírta egy népszavazás.
  Azóta annak a nyugdíja nagyobb , ak i többet fizet be a tb kasszába.”
 • 7. Kapuvári 2008. március 19. 17:15
  „Ez az gyerekek!39 éves határőrnyugdíjasok 150000-res nyugdíjjal!éljen a haza!”
 • 6. Kért Elek 2008. március 19. 17:15
  „BOCSÁNATOT KÉREK CSETER úr a neve elírásáért.”
 • 5. Kért Elek 2008. március 19. 16:20
  „T. Cser úr !

  Az állam pedig ellopja a dolgozók fél fizetését, a másik felét pedig elviszik a számlák.”
 • 4. Cseter János 2008. március 19. 15:15
  „Mondja kedves SzÉva. Mi a kölönbség a koron kívül ott ahol két pl. busz söför, vagy két OTP föosztályvezető vonúlt nyugdíjas állományba? Mert a mai nyugdíj különbségül ép a duplája! Sőt a buszsos ugyan annyit teljesített időben minta a társa! Az OTP-s föosztlyvezető sem végzett semmiféle külön munkát, hogy a nyugdíja a duplája legyen,mint az idősebb kollégájáénál. Tehát a teljesitmény egyforma csak, hogy a nyugdíjuk ma nem egyforma! Mint mondottam csupán a fele annak aki a 90 évek körül ment nyugdíjba , mint a mai sorstársáé! Miért van ez így, ha nem azért mert a Tb ellopja a régebbi nyugdíjas fel nyugdíját!
  Ezt hivhatják "degreszálásnak vagy a svájci indekszállásnak az akkor is lopás! Kifosztása az idős nyugdíjasoknak! Nem így van?”
 • 3. SzÉva 2008. március 19. 09:55
  „Aki 1996 előtt ment nyugdíjba, azokat ez a kormány kompenzálta.
  Akkor még mások voltak a nyugdíjba menés feltételei is, nem 20 év munka után kaptak nyugdíjat, hanem 10 év kellett hozzá.
  Az akkori nyugdíjasok közül nagyon kevésnek volt meg a 30 éves munkaviszonya, most már 38 év kell a teljes nyugdíjhoz, legtöbbjük a minimumra játszott rá.
  Nem mindeg a hátrányokat kell felsorolni, és a kormányon lévő pártokat szapulni, hanem az előnyösebb oldalát is figyelembe kellene venni.”
 • 2. Cseter János 2008. március 19. 07:32
  „No és mi lesz azokkal a nyugdíjasokkal akiknek e rendszerváltogatás óta lopják a nyugdíját? Mert ugyebár a 90 évek körül megállapitott nyugdíjuk csupán a ma folyósitott nyugdíjuk csupán a fele a ma nyugdíjazottak nyugdíjának! Természetesen ugyan abból a munkakörből! Tehát a felét nyúlja le a TB (tolvaj banda)! E fiskális politikának a sok kicsi is sokra megy! A Törvényhozás pedig amilyen magason van onnan rettyenti le a nyugdíjasokat e témában! A poziciójukat az ellenzék sem ringatja meg mert Ők is tudják, ha hatalomra kerülnének nekik is jől jön a nyugdíjasok fosztogatása, hisz nekik nincs normális képviseletük e rendszerben!”
 • 1. Kért Elek 2008. március 19. 07:30
  „Kellenek a választók a 2010-es választásokra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötpárti egyetértés pálinkaügyben

Az öt parlamenti párt és a kormány is egyetértett abban kedden az Országgyűlésben, hogy törvényt… Tovább olvasom