Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Meghalt Keresztes Sándor, a KDNP egykori elnöke

A KDNP az 1989-es újjáalakulását követő első elnökét, tiszteletbeli elnökét saját halottjának tekinti.
94 éves korában elhunyt Keresztes Sándor, a Kereszténydemokrata Néppárt egykori elnöke, tiszteletbeli elnöke - közölte a KDNP csütörtök délután.

A párt mély megrendüléssel értesült Keresztes Sándor haláláról, osztozik a gyászoló család fájdalmában és együttérzését fejezi ki mindazoknak, akik tisztelték, becsülték és szerették - olvasható a közleményben.

A KDNP az 1989-es újjáalakulását követő első elnökét, tiszteletbeli elnökét saját halottjának tekinti.

Olvasóink írták

  • 1. pachakuti 2013. augusztus 15. 20:20
    „"1988-ban kezdett ismét nyíltan politizálni. A Márton Áron Társaság egyik szervezője és elnöke volt. 1989 márciusában Matheovics Ferenccel és Ugrin Józseffel megkezdte a Kereszténydemokrata Néppárt újjászervezését. 1989. szeptember 30. és 1990. május 27. között elnökként vezette a pártot. Az 1990. évi országgyűlési választásokon a KDNP budapesti listavezetőjeként került be a parlamentbe. 1990. május 3. és 1990. augusztus 31. között az Országgyűlés alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi állandó bizottságának, valamint nemzetbiztonsági különbizottságának volt a tagja.
    1990 szeptemberében kinevezték a Magyar Köztársaság vatikáni és a Máltai lovagrendhez akkreditált nagykövetévé. Nagyköveti megbízatása 1994 nyarán szűnt meg.
    1994-1998 között ismét a KDNP országgyűlési képviselője volt, a külügyi állandó bizottság, ezen belül az alapszerződésekkel foglalkozó albizottság, valamint az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi állandó bizottság tagja volt.
    Ezután a párton belüli harcok, idős kora és időközben nyilvánosságra került korábbi ügynökmúltja miatt visszavonult az aktív politizálástól." (forrás: Wikipédia)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már igényelhető a diákhitel

A hiteligénylési adatlapokat a felsőoktatási intézmény hiteligénylési pontjain vagy a Diákhitel… Tovább olvasom