Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Ombudsmanok választásával kezd az Országgyűlés jövő héten

Képviselői mandátumigazolással, ombudsmanok választásával és egyéb személyi döntésekkel kezdődik az Országgyűlés jövő heti ülése - mondta Szili Katalin Házelnök csütörtökön a Házbizottság ülése után.
Hétfőn Rétvári Bence (Fidesz-KDNP) az újbudai időközi választásokon győztes politikus képviselői esküjével kezdődik a parlament plenáris ülése. Szintén hétfőn szavaznak a honatyák titkos voksolással az államfő két új ombudsman-jelöltjéről. Sólyom László január 16-án jelentette be, hogy Zombor Ferencet jelöli adatvédelmi biztosnak, Fülöp Sándort pedig a jövő nemzedékekért felelős ombudsmannak.

Ezen kívül szintén 25-én dönt az Országgyűlés a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának tagjairól, illetve a Független Rendészeti Panasztestület tagjairól is.

A Házelnök a Házbizottság ülése után az öt parlamenti párt frakciójának vezetőivel, illetve Göncz Kinga külügyminiszterrel közösen aláírta az EU-elnökségi munkacsoport ügyrendjéről szóló politikai megállapodást. Szili Katalin elmondta: először 2011 első félévében lesz Magyarország az uniós soros elnöke, azonban a most aláírt dokumentum értelmében a munkacsoport ügyrendje garantálja, hogy a mindenkori kormánypártok és az ellenzéki pártok is képesek legyenek konstruktívan együtt dolgozni az uniós elnökség ügyében.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. február 21. 12:30
    „Nem hinném , hogy van értelme az "Ombudsmani" polsztokra, ha még ma sem képesek a bűnüldözést és az igazságstolgáltatást úgy noszogatni, hogy értelme is legyen! Addig mig a politikusaink nem a tudás szerint válogatják a döntéshozókat addig akármilyen posztokat és "Nép Képviseltet" immitálnak rend itt nem lesz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Millióktól eshetnek el az éjszakai klubok

Évente több millió forintnyi biztos bevételtől eshetnek el a nagyobb forgalmú éjszakai klubok, ha… Tovább olvasom