Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Tíz éves fiú késelt a budapesti Blaha Lujza téren

Az Index által közzétett videofelvételen szerepel az a 10 éves kisfiú, aki a Blaha Lujza téren csütörtökön megkéselt egy iskolást. A súlyos bűncselekményt elkövető gyerek ellen a rendőrség a törvények miatt semmit nem tehet, de a gyermekvédelmi szervezet sem korlátozhatja személyes szabadságában.
A fiút Krisztiánnak hívják, és a felvételen többször is azzal büszkélkedik, hogy bandafőnök, lopásból és rablásokból él, zsákmányát pedig a Keleti pályaudvaron értékesíti. Szüleiről úgy nyilatkozik, hogy korábban ők is Magyarországon éltek, de ők visszatértek Romániába, őt azonban itt hagyták.


index.hu


A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 10 éves rabló egy 15 éves fiútól az mp3 lejátszóját akarta megszerezni csütörtökön. A fiatalabb gyerek, fenyegetésképpen kést rántott és combon szúrta az idősebbet.

A megtámadott fiú súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett, még kórházban van. A BRFK tájékoztatása szerint a késelőt elfogták, kihallgatták, mivel gyermekkorú, így kihallgatása után törvényes képviselőjével elhagyhatta a VIII. kerületi kapitányságot.

Radoszán Miklós, a Fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat (TEGYESZ) igazgatója elmondta, hogy a gyerek helyzete speciális, hasonló esettel az elmúlt 25 évben nem találkozott.

A törvények szerint, ha a fiút magyar állampolgárként ön vagy közveszélyesnek minősítenék, egy speciális intézményben kezelhetnék, szigorú, bírósági feltétellel akár személyes szabadságát is korlátozhatnák.

Az igazgató hozzátette, hogy a fiú nem magyar állampolgár, így a helyzet bonyolultabb. Hazájától egy kiutaztatásához szükséges iratot kell szerezni, azonban eközben a fiatal mozgását itthon nem korlátozhatják. A külföldi országgal a kapcsolatot már hónapokkal ezelőtt felvették, a folyamat már elindult, ám eddig a hivatalos eljárás még nem hozott eredményt.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. Rychy 2008. január 18. 18:32
  „Szerencsére elvitték innen ezt a gyereket,de már ismét megszökött...a rendőrök "nagy" erőkkel keresik!”
 • 42. Patty 2008. január 17. 21:14
  „Én személyesen is találkoztam ezzel a szerencsétlen gyerekkel! :D Még decemberben a moziban megharapta az egyik munkatársamat a másikat meg leköpte.Őt meg hátba rúgták!Másodszorra már a zsaruk vitték el mert annyira nem lehetett bírni vele...”
 • 41. attila, arad 2008. január 17. 20:57
  „Na ne legyetek mar ilyen vakok, magyar gyulolo magyarok.
  Itt nem arrol van szo hogy honnan jott hanem hogy milyen fajta.
  A tv-be meg veletlenul se mondtak hogy ciganyrol van szo.
  Vedik oket, mar mondani se szabad, no de ezek nem emberek.
  Irtani kene a fajtajukat.
  Meg vertek az rtlklub stabjat. Meg erdemeltek, mondtak volna:
  Egy kis mocsok cigany... De nem ok azt mondjak hogy ´´kisfiu´´.
  Na most meg kaptak, a cigany az cigany, ember sose lessz!”
 • 40. Rudolf 2008. január 17. 14:53
  „A zsigérzsugorodásáról már nem is szólva! ;)

  Jól beszélsz édesegykomám, az igaz!
  Hogy a nicknevedet elgépelted az is igaz! Az első g helyett f-et írtál, úgy igaz!

  (Hangsúlyozás és akcentus meghallgatható az egyik Irigy Hónaljmirigy lemezen :))”
 • 39. efg 2008. január 16. 14:22
  „te abc
  akkor te is bűnözőpárti vagy, mert beleírtál a hozzászólások közé! És akkor apukád is bűnözőpárti, mert ő az apukád. A ruhád is bűnözőpárti, meg a nyálkahártyád is.

  Te, ha a sajtó nem szellőzteti meg "ilyeténképpen", akkor te honnan a francból tudnál a történtekről, és akkor honnan táplálnád azt a fene éles világnézetedet?”
 • 38. abc 2008. január 15. 16:22
  „"Szüleiről úgy nyilatkozik, hogy korábban ők is Magyarországon éltek, de ők visszatértek Romániába, őt azonban itt hagyták."

  Ezzel is csak a magyar "hatóságokat" lehet hülyíteni!
  Mi bizonyíték van a gyerek állítására???
  Lehet, hogy ott röhögtek a szülei a Blaha másik feléből...!

  Ebben az országban a törvényalkotás bűnözőpárti.
  Meg a sajtó is bűnözőpárti! Ennek az ilyetén megszellőztetésével remek ötletet adtak a törvény alóli tökéletes kimagyarázkodáshoz azoknak, akik fiatalkorúakkal bűnöztetnek.”
 • 37. Rychy 2008. január 13. 14:25
  „Ez egy rohadt cigány......mindenhol ilyen kemény emberek vannak!
  Az apjára ütött már látszik,csak mivel még fiatal,neki nem sikerült szerencsére megölni a 15 éves fiút! Reméljük jobban van! Aki meglátja ezeket,és éppen egy acélbetétes van rajta,azt nagyon szépen megkérem,hogy lépjen bele az arcukba!Előre is köszönöm!”
 • 36. HoPpÁ 2008. január 12. 23:25
  „A Másik Véleménynek! -nek írnám... (én is.. hogy bassza meg)

  Ne hogy már megsajnáljuk szegény kis degenerált taknyot... Vagy ha te annyira véded akkor vidd már haza a lakásodba aztán szállásold el szerencsétlen Román menekültet. Meg neveld már jó modorra. Esténként mesélj neki esti mesét, meg főzzél neki finom süteményt, nyomjál jóéjt puszit a homlokára. Meg a kislányoddal barátkoztasd össze, és ha majd nagyok lesznek szülnek neked sok szép pici half cigó bébit, akik remélhetőleg még csecsemő korukban átharapják egymás torkát.

  Te sötét agyagagyú Kaka.”
 • 35. J.G. 2008. január 12. 20:54
  „Ha vki találkozna a kis takonnyal üsse már meg helyettem is!”
 • 34. BorokaMihaly 2008. január 12. 18:39
  „http://index.indavideo.hu/video/Szazhusz_centi_tomeny_eroszak
  Ha valaki nem ismerné a teljes videót.”
 • 33. Naidos 2008. január 12. 17:36
  „Ezek nem emberek.....
  Amikor megnéztem a videót,elkapott az ideg......és még a magyarra mondja a kissebség,hogy fajgyűlölő......sztem nem véletlenül! Én legszívesebben fejberugtam volna őt,és a barátját..........minden nap és héten lassan ez lesz...csak ez most jól jött a médiának! Én nem tudom mit képzelnek ezek,de a Rendőrség is tehetne vmit....sok szülő már nem meri kiengedni a gyermekét este,mert ezek ott vannak a környéken!”
 • 32. Aktív 2008. január 12. 16:00
  „Valaki úsztassa már le őket a Dunán kővel a nyakukban. Senkinek nem fognak hiányozni. És akkor a Magyar Gárdától félnek az emberek??”
 • 31. Nilo 2008. január 12. 13:53
  „Még annyit:

  Világra való gyerek ez a KRISZTIÁN, csak nem erre!
  Kivele!!!

  Húzzál haza kis SZIGUÁN!
  Ékjen a haza, éljen a közbiztonság.....

  De pesten egy kés lesz nálam is.....”
 • 30. Nilo 2008. január 12. 13:48
  „Emberek!!

  Gondolkozzunk!! NA ez egy részlet votl a Legényanya c. filmből :P
  Komolyra fordítva a szót!!!
  Mostanság ki figyeli a híreket esetleg nézi Discovery-t vagy hasonló adókon a bűnözésekről szóló adásokat, mit látunk??? Gondolok itt amerikára! "Apró" bűnözők, felnőtt "ördögök"??? Mindenkire egyformán vonatkozik a törvény legyen az 70éves garázda, vagy egy 10éves "gengszter"! Ott miért nem fordulhat elő az ami itt előfordul? az ottani hatóságok miért tudnak tenni az ilyenek ellen???
  Ha ennyire nyilvános, hogy az emberek 60%a ismeri már a gyereket és pest összes rendőre és intézete tud róla, akkor miért nem lehet mit tenni?? Én , aki egy átlag magyar vagyok, és ha belegondolok abba, hogy netán külföldi állampolgár lennék, és elkövetnék vmi védséget egy külföldi országban, akkor mi az első??? vagy elítélnek és fegyházba raknak napi egy óra sétával magánzárkába, vagy kitoloncolnak és a "hazába" ugyanez vár rám! De ezt miért egy felnőttel lehet megcsinálni?????
  Emebek! EZ NEM CSIKÁGÓÓÓÓÓÓÓ!!!!
  Tenni kéne valamit! De hát egyszóval el lehet mindent intézni: MAGYARORSZÁG!!

  törvényeket hoznak, törölnek, de ki nem egészítenek!!
  Ennyi!”
 • 29. Fülöp Bence Áron 2008. január 12. 11:03
  „Őrült.”
 • 28. tothgyuri 2008. január 12. 10:19
  „Ez a gyerek egy rohadék, az ördög küldötte. A Magyar társadalom probléma megoldó képességének állatorvosi lova. Annak az iskolapéldája, hogy a tévesen (állatira hülyén) értelmezett emberi jogok túllihegésével mennyire tehetetlen és tutyimutyi jogrendszerünk. Az ilyeneknek, mint ez az ördögpalánta, nincs helyük a föld felszínén.Ezt a büdös életben senki, SENKI sem fogja egy társadalom hasznos tagjává nevelni, ha mindjárt egy regiment pszichológus, Ranschburg professzor, meg "jóléti intézmény" is csak vele foglalkozna 20 évig. És még hány van ilyenekből. Uniós lett Románia, bármikor akárhányan ide jöhetnek onnan, de hát nekünk, magunknak is van ebből a fajtából. Szerintem odaát is látták már a neten forgó kisfilmet erről az ördögfattyáról, de bolondok lennének jelentkezni érte, inkább be sem ismerik, hogy az övéké. Még haza kéne vinni, de ott se kell. Hülye magyarok, foglalkozzanak vele ők. Itt meg persze:"nem büntethető". Jelszó: Tajgetosz!”
 • 27. Errol 2008. január 12. 08:28
  „Hát amikor néztem a vidit lefordultam a székröl.
  Én már találkoztama sráccal és többször is látama blahán amikor arra jártam és engem1x is kiszemelt magának de 2 villamos megálló utan békén hagyott mert ott voltak a haverjaim és ök csak 2 en voltak.
  azért ez eszméletlen hogy mit müvelhetnek...”
 • 26. Dongó 2008. január 12. 05:45
  „A Másik Véleménynek!
  Tisztelettel kérem Önt, legközelebb legyen ott és tartsa oda a combját a kis hulladéknak: gyere kicsim, szúrjál ide.
  Ne cigányozzunk? Hát milyen származású a kicsike? Talán eszkimó?
  Igaz, hogy a cigányok között is van jó gyerek, de azoknak majd virágot viszünk a sírjára.”
 • 25. másik vélemény 2008. január 12. 03:51
  „Beteg lelkű határon túli magyar kisgyerek, szülők nélkül magára hagyva, elvadulva, Budapesten. Mégis ki mit vár? Ja, és a cigányozás itt nem sokat ér. A probléma nem abból fakad hogy barna a bőre hanem hogy 12 évesen egyedül kóborol, szülői felügyelet nélkül.

  Szigorú törvények kellenek? Családi bajokat az nem old meg. Ha meg szigorítják a törvényt és makarenkói szabályokat vezetnek be - emelkedik a közlekedési szabálysértések büntetési tétele - akkor meg sír a magyar, hogy nyúzzák a népet. Akkor most mi is kellene? Legyen szigor de ne velünk kezdjék hanem a 12 éves hülye gyereken?”
 • 24. sziszkó 2008. január 12. 00:59
  „hol élunk?
  hol van itt a torvény és a védelem? a szabad világban élés nem egyenlo a gyilkosság és a megalázás buntettével!

  ha ezt a rendorség nem tudja megoldani, akkor miért is vannak? mert szolgálni és védeni biztos nem! ha azt mondják,h nem tudnak mit csinálni, akkor miért is van szukség rájuk!

  de úristen egy kis kamaszról van szó, akire a torvények nem egyforma értelemben vonatkoznak, mint egy felnottre, de ha már egy kamasz is kifog bárkin,m nem tudnak ellene csinálni semmit,akkor az országunk testped!!!”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikerült meghiúsítani a verespataki beruházást?

Hegyi Gyula MSZP-s Európai Parlamenti (EP) képviselő szerint sikerült meghiúsítani a verespataki… Tovább olvasom