Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Vállalnának betegszállítást a taxistársaságok is

A taxistársaságok is vállalnának betegszállítást, az erről szóló levelet a napokban küldte el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKI) az Egészségügyi Minisztériumnak - mondta Dudás Zoltán, az MKIK taxis szekciójának vezetője.
A szakápoló nélküli betegszállításért a taxisok sem kérnének több pénzt az államtól, mint a jelenleg a szolgáltatásban résztvevő magáncégek, tehát ők is 85 forint/kilométerért elvinnék a betegeket.

Dudás Zoltán elmondta: A betegszállítás év elején tapasztalt gondjain segíthetne az országban működő 12 ezer taxis. Természetesen a személyszállítók csak azokat a betegeket vinnék vizsgálatra és haza, akik nem fekvőbetegek és nem igényelnek szakápolói kíséretet.

A kamara taxis szekciójának vezetője szerint a taxis társaságok diszpécserhálózata jó háttér lehetne a szállítások szervezésének is. Hozzátette: számos társaságnak jelenleg is szerződése van kórházakkal, tehát sok esetben hívnak betegekhez taxisokat. Igaz, a szállítás eddig önköltséges volt. Dudás Zoltán egyelőre nem tudta megmondani, hány taxi venne részt a betegszállításban. jelenleg az előkészítő munka folyik, és várják a választ a minisztériumtól.

Olvasóink írták

  • 1. győr 2008. január 16. 23:25
    „Ez már röhej!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhagyta az országot a Blaha Lujza téren késelő fiú

A román hatóságok elszállították az ártándi határról azt a 12 éves fiút, aki a múlt héten a… Tovább olvasom