Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Zsarolás és kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat az MSZP óbudai képviselője ellen

Ha a képviselőt bűnösnek mondja ki a bíróság, akár hét és fél évet is kaphat.
Zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az MSZP óbudai önkormányzati képviselője, Simonka Csaba ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség (BNYÜ) – derült ki az ügyészség PestiSrácok.hu-nak megküldött közleményéből, amelyben nem nevezték néven az ügyvédként is dolgozó politikust.

A vádirat szerint Simonka 2017 nyarán egy öröklési szerződés ügyében járt el, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt. Az örökhagyó rövid időn belül bekövetkezett halála után a vád szerint a képviselő a szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan felét 6 millió forintért – a valós értéknél alacsonyabb árért – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre. A sértett a fenyegetés hatására, valós szerződéskötési szándék nélkül az adásvételi szerződést aláírta, az ingatlan tulajdonjogának átruházásért pénzt nem kapott. A szerződés szerinti tulajdonos tulajdonjogának bejegyzésére – a sértett közbeavatkozása miatt – a Földhivatalnál végül nem került sor – áll a közleményben, amely arra is kitér, hogy a budapesti nyomozó ügyészek 2017. december 15-én házkutatással is egybekötött akciót hajtottak végre a politikus budapesti tartózkodási helyén, ahol ennek során kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is találtak.

Kábítószert is terjesztett?

Ráadásul Simonka a vád szerint 2017-ben ismerőseinek rendszeresen kínált és adott át különböző – elsősorban speed, illetve Gina elnevezésű – kábítószereket. A megnevezett cselekmények miatt az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség nyújtott be vádiratot a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra. A PestiSrácok.hu információi szerint Simonka több hónapig volt előzetes letartóztatásban, de ma már szabadlábon védekezik. A hírportál úgy tudjuk, az MSZP-s politikus az ügyészségi kihallgatásán tagadta a terhére rótt bűncselekményeket, ám vallomást az eljárás lezárásáig nem tett. A nyomozás megindulására korábban az MSZP is reagált. A párt közleményében azt írta, hogy "Simonka Csaba önkormányzati képviselő saját maga felel a tetteiért. Az MSZP az eljárás végéig azonnali hatállyal felfüggeszti párttagságát".

Ha a képviselőt bűnösnek mondja ki a bíróság, akár hét és fél évet is kaphat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor bevándorlásellenes flamand fiatalokkal találkozott Tusnádfürdőn - videó

Orbán Viktor bevándorlásellenes flamand fiatalokkal találkozott Tusnádfürdőn - videó
Az egyetemistákból álló csoport vezetője, Dries Van Langenhove egy panelbeszélgetésen is részt vett. Tovább olvasom