népszámlálás

3 éve
Kovács András
Mikrocenzust tart október 1-je és november 8-a között a KSH. A kis népszámlálás a korábbinál nagyobb mintát jelent, 10 százalékos lesz, és kizárólag elektronikus lehet a kitöltés. A személyi- és lakásösszeíráson túl lesznek kiegészítő kérdéssorok is. Kíváncsiak betegségünkre, boldogságunkra, és hogy miért vállal külföldön munkát a magyar.
3 éve
A népesség-összeírást a tízévenként rendezett népszámlálás félidejében tartják. A cél, hogy felmérjék az elmúlt öt év társadalmi változásait.
7 éve
Az elmúlt tíz évben példátlanul felgyorsultak a hazai szekularizációs folyamatok, a három nagyegyház híveinek összesített aránya egyetlen évtized alatt 73-ról 53 százalékra olvadt a 2011-es népszámlálás tavasszal napvilágra hozott végleges eredményei szerint - olvasható az evangelikus.hu-n megjelent tanulmányban.
7 éve
Szegeden a 25 év felettieknek közel háromtizede diplomás, az országban a második legiskolázottabb népességű megye Csongrád. Ugyanakkor sehol sem él olyan sok egyszülős család, mint nálunk, ráadásul az egyedülállók aránya is megyénkben a legmagasabb - és a sor végén kullogunk a termékenységet illetően is.
szponzorált tartalom
Az elektromos autó töltő a vendéglátást is felvillanyozza
Rejtély a kiégett jármű körül + galéria
Kigyulladt és teljesen kiégett egy személyautó Kerekegyháza külterületén.
Várják az egészségügyben dolgozók véleményét
Áttekintik az egészségügyi rendszert és előkészítik annak megújítását.
Száz film versenyez a Bujtor István Filmfesztivál fődíjáért
Koncertek, színházi előadások, hajózás, veteránautós felvonulás, kiállítások és gasztronómiai programok is várják a közönséget.
Nem kért védőügyvédet a christchurchi mészárlás elkövetője
Életfogytiglani börtönbüntetés várhat rá.
Öt kisrepülőgép megsértette a magyar légteret Nógrád megyében
Nem teljesítették bejelentési kötelezettségüket és repülési tervvel sem rendelkeztek.
Cseh illetékes: Szlovákiában és Magyarországon is megfertőződtek cseh turisták
Eddig hat országban kapták meg a koronavírus-fertőzést cseh turisták, akik júliusban tértek vissza nyári külföldi üdülésükről.