népszámlálás

3 éve
Kovács András
Mikrocenzust tart október 1-je és november 8-a között a KSH. A kis népszámlálás a korábbinál nagyobb mintát jelent, 10 százalékos lesz, és kizárólag elektronikus lehet a kitöltés. A személyi- és lakásösszeíráson túl lesznek kiegészítő kérdéssorok is. Kíváncsiak betegségünkre, boldogságunkra, és hogy miért vállal külföldön munkát a magyar.
3 éve
A népesség-összeírást a tízévenként rendezett népszámlálás félidejében tartják. A cél, hogy felmérjék az elmúlt öt év társadalmi változásait.
6 éve
Az elmúlt tíz évben példátlanul felgyorsultak a hazai szekularizációs folyamatok, a három nagyegyház híveinek összesített aránya egyetlen évtized alatt 73-ról 53 százalékra olvadt a 2011-es népszámlálás tavasszal napvilágra hozott végleges eredményei szerint - olvasható az evangelikus.hu-n megjelent tanulmányban.
6 éve
Szegeden a 25 év felettieknek közel háromtizede diplomás, az országban a második legiskolázottabb népességű megye Csongrád. Ugyanakkor sehol sem él olyan sok egyszülős család, mint nálunk, ráadásul az egyedülállók aránya is megyénkben a legmagasabb - és a sor végén kullogunk a termékenységet illetően is.