támadás

áldozatok / 3 hete
Harminc fölé emelkedett a pénteki kabuli emlékünnepség elleni támadás halálos áldozatainak a száma, és legalább ötvennyolcan megsebesültek – közölték hivatalos afgán források. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.
támadás / 1 hónapja
Légicsapásokat hajtott végre csütörtök hajnalban az izraeli hadsereg Szíriában, a műveletekben tizenkét Irán-barát harcossal végeztek – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).
Letartóztattak egy Újpesten elfogott, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfit
Ha elítélik, akár 5-20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.
Megviseli a diákokat a hetek óta tartó bezártság
Hasonlóan fogadta a már lassan hetek óta tartó bezártságot egy elsőéves egyetemista és egy középiskolás lány. Mindketten azt mondták, hogy van jó oldala is, hogy nem kell bejárni az iskolába, de legszívesebben túl lennének már az egészen.
Csík János és a Mezzo rendhagyó karanténklipet készített
A videót azoknak ajánlják, akiknek leginkább szükségük van erőre, kitartásra, reményre.
Megyénkben nem jelzett influenzavírust a vizsgálat
Már nem a gyermekek, hanem a fiatal felnőttek köréből keresték fel sokan háziorvosukat influenzaszerű panaszokkal. Ugyanakkor az előző héthez képest jelentősen csökkent a betegek száma hazánkban.
Kedden még hózápor is előfordulhat
Száraz levegő érkezik, ezért jelentősen erősödik az éjszakai lehűlés.
Szorosabb teszteléssel próbálkoznak Csehországban
Szlovéniában éjféltől lakhely elhagyási tilalmat rendeltek el, s kötelezővé tették a szájmaszkok és védőkesztyűk viselését mindenütt.