Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Intenzív kapcsolatban a természettel - galéria

Intenzív kapcsolatban a természettel - galéria
Csongrád - Már huszonnyolcadik alkalommal a csongrádi nyár velejárója a Plein Air. A helyi művésztelep inspiráló környezetében fogant alkotásokból a Városi Galériában nyílt tárlat.
A kortárs képzőművészet egyik legrangosabb eseményévé nőtte ki magát az 1991-ben indult Plein Air. A nemzetközi alkotótelepen idén hét ország huszonegy művésze vett részt, hogy magukba szippantsák a Tisza menti táj és az Alföld hangulatát, majd sajátos alkotói módjukon adják vissza. Ennek gyümölcse a Városi Galériában rendezett kiállítás. A tárlatot Bedő Tamás polgármester nyitotta meg, aki elmondta, dolgoznak azon, hogy valóra váljon az a régóta dédelgetett álom, hogy egy új kiállítótérben állandó helyet kapjon Csongrádon a kortárs művészet.
A csongrádi Plein Air alkotótelepen készült munkákból nyílt kiállítás. Fotó: Majzik Attila (galéria)
Miután Aranyi Sándor, a Plein Air egyik létrehozója bemutatta az idén ott alkotó művészeket, Dr. Feledy Balázs művészeti író szólt a csongrádi Művésztelepről és a Plein Air alkotótáborról. Kiemelte, kevés ilyen nagy múltú művésztelep van Csongrádon, ahol ráadásul ilyen sok külföldi alkotó is megfordul. - Csongrádnak az az elképesztő sajátossága, hogy olyan természeti inspirációs közeggel rendelkezik, mint kevés magyarországi helyszín. Fontos, hogy van a városnak valami külön szelleme, ez a huszonegy művész most ezt az egyediséget, ezt az intenzív kapcsolatot a természettel jeleníti meg - fogalmazott Feledy Balázs.

A Plein Air '18 kortárs kiállítás szeptember 10-ig látogatható a Városi Galéria nyitvatartási idejében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sosem látott tömeg a csongrádi Borfesztiválon

Sosem látott tömeg a csongrádi Borfesztiválon
Ízes borok, finom falatok és kiváló koncertek - ez a csongrádi Borfesztivál. Szombat este hatalmas… Tovább olvasom