Megújuló energiára állítja át a CBA 136 üzletét

Az energiatakarékos megoldásokkal egy átlagos üzletben éves szinten több 100 ezer forint megtakarítás érhető el.

A CBA csatlakozott az MVM Partner Zrt. zöldenergia programjához és a jövő év első negyedévének végéig 136 üzletében megújuló energia biztosítja majd az áramellátást – jelentette be Fodor Attila, a magyar üzletlánc kommunikációs igazgatója szerdán Budapesten a hamarosan zöld energiával működő egyik új üzletük átadásán.

Fodor Attila elmondta, az energiatakarékos megoldásokkal egy átlagos üzletben éves szinten több 100 ezer forint megtakarítás érhető el. A CBA-nak mintegy 2500 egysége, üzlete van Magyarországon, ebből 136 Príma üzlet.

A kommunikációs igazgató ismertette a társaság eddigi energiahatékonysági intézkedéseit, példaként említette, hogy a hűtők hulladékhőjét melegvíz előállítására, télen az üzlethelyiség fűtésére használják, ledes égőkre cserélik a hagyományos izzókat, és igénybe veszik az MVM Partner áramőrszolgáltatását. Ezekkel az intézkedésekkel jelentősen lehet csökkenteni az üzletek energiaköltségeit, például a ledes izzók 50 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak a hagyományos izzókhoz képest – tette hozzá.

Major György, az MVM Partner Zrt. értékesítési vezérigazgató-helyettese elmondta: az áramőr szolgáltatással átnézik az áramvételezést és javaslatot tesznek a hatékonyabb működésre. A CBA esetében 50 bolt áramfogyasztását vizsgálták meg és 80 százalékánál javasoltak energiaracionalizálást – mondta.

Nyitóképünk illusztráció.

szponzorált tartalom
Új műsorral jelentkezik Várkonyi Andrea
46 meccset nyert a sorozatban a MOL-PICK Szeged az újszegedi sportcsarnokban
A Tisza-parti csapat hatgólos hátrányból aratott 32–29-es sikert.
Pucér munkások fürdőztek
Csodakútból csodavíz: 1927-ben tört fel a gőzfürdő előtti fúrásnál az 58 fokos gyógyvíz, amit ma Anna-víz néven ismerünk.
Táskaírógépet ajándékoztak a polgármesternek
Néhány évvel ezelőtt a raktárból hozták fel azt a tíz írógépet és két számológépet, amely most is ki van állítva a forráskúti polgármesteri hivatalban.
Jessie J és Channing Tatum együtt ül a szerelemfelhőn (videó)
Bár decemberben szakítottak, az új évben úgy tűnik, már minden megint rózsaszín.
Zöldek hátráltatják az első európai Tesla-gyár építését
A Zöld Liga bírálja a fenyők kivágását és félti a helyi hangyakolóniákat és denevéreket.
Hatalmas lépés lenne a háromgyermekes anyák szja-mentessége
A Fiatal Családosok Klubjának elnöke bízik abban, hogy a következő években a kormány előteremti erre a fedezetet.