Uniós pályázatok 80 milliárd forint értékben - hasznos tanácsok pályázó vállalkozásoknak

Összesen 80 milliárd forint értékben jelennek meg új gazdaságfejlesztési uniós pályázatok.

Indulnak az utolsó rohamok a pályázati pénzekért, jön egy kis- és középvállalkozásokat célzó, 45 milliárd forintos piacvezérelt kiírás is. Összesen 80 milliárd forint értékben jelennek meg új gazdaságfejlesztési uniós pályázatok. A „célközönség” széles, az ipari vállalkozások mellett a turisztikai ágazat szereplőinek is érdemes tanulmányozni a kiírásokat.

A pályázatokon indulóknak adott gyakorlati útmutatást pénteken az Ipari és Informatikai Klub a megyei kamarában. Kirizs Tibor, az ÉRTŐ Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, fontos, hogy pályázatképesek legyenek a vállalkozások, és felhívta a figyelmet a napokban esedékes mérlegzárásokra is. Néhány most futó konkrét kiírásról is beszélt, ezek az informatikai fejlesztésekhez, a munkahelyteremtéshez és az energetikai korszerűsítéshez kapcsolódnak. A sikerhez fontos, hogy legyen statisztikai létszáma a cégnek, és maga mögött tudjon minimum egy-két lezárt – nem veszteséges – üzleti évet. Kérdésre válaszolva elmondta, a nemrégiben kezdő egyéni vállalkozó számára korlátozottak a pályázati lehetőségek.

Vesszőkosárral érkezett az állomásra
A Maros menti Konstantinápoly: így nevezte később Makót József Attila, aki 14 évesen, betegen érkezett a városba, hogy ott folytassa tanulmányait.
Fidesz: a klímavédelem céljai változatlanok
A koronavírus-járvány miatt veszélybe került munkahelyek védelméért fél évvel elhalasztják az egyszer használatos műanyagok forgalmazásának betiltását.
A második edzésverseny is megvolt Szolnokon
Újabb tesztversennyel folytatódott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében a szolnoki Holt-Tiszán a legjobb hazai egy­­ségek keresése az olimpiai kvóták érdekében.
A Kúria elutasította a legfőbb ügyész indítványát Gyárfás Tamás ügyében
Továbbra is együtt kezelik Gyárfás és Portik ügyét.
ÚtOn: Torlódás és dugó a belvárosban
Rengeteg autó van az utakon, lassú, de folyamatos a haladás.
Két óra alatt 35 gyorshajtót füleltek le Hódmezővásárhelyen
A szabálytalan járművezetők közül kiemelkedik az az autós, aki a megengedett sebességet csaknem 70 km/h-val lépte túl, illetve az a sofőr, akit korábban eltiltottak a vezetéstől.