Szegedi hírek

2023.11.05. 17:30

Novemberben is muzsikál a Móra-parki szökőkút – VIDEÓ

Jeszenszky Zoltán

Fény- és vízjáték látható esténként a Móra Ferenc Múzeum előtti téren. Fotó: Jeszenszky Zoltán

Az időjárás függvényében, akár november végéig, december elejéig is működhet a Móra Ferenc Múzeum előtti zenélő szökőkút – tudtuk meg Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától. A télre készülve a megyeszékhely szökőkútjait lezárták és felkészítették a fagyokra, egyedül a Móra-parkban található zenés látványosság működik, esténként varázslatos hangulatot teremtve a belvárosi téren.

Szeged legújabb szökőkútja mindaddig üzemelhet, amíg nem köszöntenek be éjszakánként a talajmenti fagyok. Az építmény vizét földalatti ciszternában tárolják, viszont a hidegben elfagyhatnak a fúvókák, ezért zárják majd le, ha zordra fordul az időjárás. Az előrejelzések alapján azonban egyelőre erre várni kell, még hetekig tarthat Szegeden az átlagosnál melegebb ősz, és bárki megcsodálhatja esténként a Móra-parki szökőkút hangulatos színorgiáját.

A 110 fúvókával és lámpákkal felszerelt létesítményt három éve, 2020 novemberében adták át a Zöld Város programban a nagyközönségnek. Az elődjéhez képest lényegesen nagyobb szökőkútban a klasszikus melódiákat hangolták össze a fény- és vízjátékkal. A délutáni és a koraesti órákban például Brahms, Vivaldi és Johann Strauss művei csendülnek fel látványos fényjátékkal kísérve.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!