Helyi közélet

2021.01.07. 11:15

Tilos a járművek utcai tárolása Algyőn

Utcán hagyott pótkocsinak ütközött egy jármű Algyőn. Ugyan a sofőr figyelmetlensége okozta a bajt, de a nemrégiben történt eset újra rávilágított ar­­ra a problémára a településen, hogy sokan az utcán tárolják a gépjárműveiket, köztük gyakran olyan tehergépkocsikat, mezőgazdasági gépeket, pótkocsikat, amelyeknek az utcai tárolása a belterület döntő részén tilos.

K. A. R.

Az önkormányzat közleményt is közzétett a történtek kapcsán. Azt írták, hogy a rendszeresen az út szélén tárolt személy- és tehergépjárművek amellett, hogy balesetveszélyes szituációkat eredményeznek, az útpadka süllyedését és a közterületi zöld sáv megszűnését okozhatják.

A nagyközségben már nyolc éve rendelet van arról, hogy a 3,5 tonna össztömegűnél nagyobb gépjárművek lakó- és intézményi körzetekben történő tárolása tilos, különösen a kamionok, haszongépjárművek, autóbuszok, mezőgazdasági vontató-, pótkocsik és a mezőgazdasági tevékenységhez szükséges eszközök tárolására vonatkozik ez.

Azonban nem csak erre a rendeletre hánynak fittyet sokan, visszatérő probléma a rendszám nélküli, üzemképtelen járművek hónapokig-évekig történő közterületi tárolása is. Pedig erről is van rendelet régóta, miszerint az ilyen járműveket engedéllyel, legfeljebb 15 napig lehet az utcán hagyni, ezt az időtartamot pedig csak rendkívül indokolt esetben hosszabbítják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában