Modern környezet várja őket a Jerneyben

2021.03.23. 15:32

Megújult iskola fogadja az online oktatásról visszatérőket – Galéria

Modern környezet várja a kiskundorozsmai gyerekeket a Jerney János Általános Iskolában, ahol elkészült az energetikai korszerűsítés a 310 milliós pályázati forrásból. A tornaterem is megújult, erre a Szegedi Tankerületi Központtól kapott pénzt az iskola.

Kiss Anna

Szeged, Kiskundorozsma 2021.03.22. elkészült a Jerney János Általános iskola felújítása képen: Lázár Zoltán igazgató fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

A kiskundorozsmai Jerney Já­­nos Általános Iskolában a mű­ködés óta, vagyis majdnem 50 év alatt egyszer sem végeztek olyan volumenű fejlesztést, mint most. Egy hazai és uniós finanszírozású pályázat révén kívül-belül megújult az iskola, így az online oktatásról korszerű épületbe tér majd vissza a 235 diák.

Lázár Zoltán igazgató la­punknak elmondta, többek között kicserélték a nyílászárókat, a homlokzat hő-, míg a lábazat vízszigetelést kapott, ilyen szigetelésekkel a lapostetőt is ellátták, amire napelemeket is tettek. Továbbá radiá­torcsere, külső-belső festés, akadálymentesítés és járdaépítés is történt, valamint a padlóburkolat egy része is megújult.

A tornaterem padlóját is felújították a Jerney-iskolában.
Fotó: Kuklis István

Az intézményvezető el­mondta, a pályázati forrás 310 millió forint volt, ezt az önkormányzat 16 millióval egészítette ki, valamint a tankerület is több millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez, így a tornaterem is korszerűbb lett. Hozzátette, a Szegedi Tankerületi Központ finanszírozásából a padlót újították meg, felfestették a pályákat, a napokban pedig a bordásfalak cseréje is megtörténik.

Lázár Zoltán megjegyezte, bár a munkálatok a tanévvel egyszerre kezdődtek el tavaly szeptemberben, mégis zökkenőmentesen vészelték át a gyerekekkel a beruházást.

Ennek érdekében reggelente az udvaron gyülekeztek, valamint a szüneteket is ott tartották meg, ahogyan azt egyébként is szokták. Hozzátette, a testnevelésórák sem maradtak el, a szabadban sportoltak a fiatalok, ezt lehetővé tette a sport- és a futópálya, amelyeket még Mihálffy Béla önkormányzati képviselő lobbizott ki korábban.

A képviselő lapunknak arról beszélt, hogy bár az iskola nem az ő körzetéhez tartozik, mégis igyekszik támogatni más intézményekhez hasonlóan, hiszen az ő körzetéből is járnak oda tanulók, valamint szerinte a körzetek ellenére a településrész egybetartozik. Kiemelte, hálás a tankerületnek és az önkormányzatnak is, hogy pályáztak a felújításra, a szülőknek, a pedagógusoknak és diákoknak pedig a türelmet köszönte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában