indítványozták a letartóztatását

2021.08.26. 09:59

Visszaeső garázda a Mars téri dulakodó

A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, akit a nyomozó hatóság azzal gyanúsít, hogy augusztus 24-én Szeged autóbusz-pályaudvarán garázdálkodott.

delmagyar.hu

20200617 Szeged Ügyészség épülete a Stefánián. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A gyanúsított a déli órákban ismeretlen indokból a buszállomás egyik megállójában várakozó férfi irányába rúgott. Mivel a megtámadott személy visszarúgott, illetve egy másik ott várakozó is távozásra szólította fel, a közelben álló taxik felé indult, miközben mindvégig ordibált és kezében tartott holmiját dobálta. Az elkövetőre felfigyelt és odalépett hozzá egy biztonsági őr, mire őt a gyanúsított szidalmazni kezdte és eltolta magától. Ekkor a biztonsági őr a kezét megfogva próbálta a férfit az állomás területéről eltávolítani, aki erre leköpte, lökdöste valamint ököllel az arcán is megütötte őt.

Végül férfit a biztonsági őr lefogta, a földre vitte és a rendőrök kiérkezéséig ott tartotta.

A járási ügyészség a garázdaság vétsége miatt indult eljárásban a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatását egy hónapra. A gyanúsított ugyanis több alkalommal állt már bíróság előtt, részben hasonló jellegű bűncselekmények miatt, és a jelen cselekményét is nem sokkal korábbi büntetése végrehajtásának befejezése után követte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában