Szeged

2022.07.24. 08:16

Látványetetésekkel várta látogatóit az esti vadaspark - Fotók

delmagyar.hu

Bár a műzebra egészen pofásra sikerült, az oroszlánt nem tévesztette meg, így a lendületes vadászat helyett kényelmes játék lett találkozásukból. Fotó: Karnok Csaba

Esti állatkerti túrára várták az érdeklődőket szombaton a Szegedi Vadasparkba. Igaz, az esti elnevezés kicsit túlzás volt, hiszen a programok sötétedés előtt befejeződtek, így aki elemlámpával érkezett – mert láttunk ilyet is – tulajdonképpen feleslegesen hurcolta magával. 

Ettől függetlenül ez nem vont le sokat a program értékéből, hiszen egy olyan időszakba kukkanthattak be a látogatók, amikor a mindennapokban már csend és nyugalom telepszik a parkra.

Természetesen nem céltalan lődörgésre várták a vendégeket: este 6 órától félóránként mindig más helyszínen gondoskodtak látványos programokról. A borjúfókák esti vizes tornája mellett több látványetetést is szerveztek, a tömeg pedig lelkesen vonult is egyik állattól a másikig. 

A hiénák például zsákban kaptak néhány finomságot, amelyet percek alatt megszereztek maguknak, a szibériai tigrisek műbivalyban, az oroszlánokat képviselő nőstény pedig egy műzebrában kereshette meg az elrejtett eledelt. Utóbbira voltak egyébként a legtöbben kíváncsiak, a sörényes ragadozó azonban hamar ráunt az egyébként valószínűleg nagy műgonddal készített bábura, és bár udvariasan felborította, ezt követően csak mellé feküdt, és időnként cincált rajta egy keveset. 

Hasonló programot augusztus végén szervez még a vadaspark, akkor valószínűleg már hasznát veszik majd az elemlámpáknak is a program végére azok, akik este 9-ig maradnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában