Szegedi hírek

2023.12.16. 14:40

Rászoruló gyerekek karácsonyát tették szebbé– Fotók

Másodjára rendezett karácsonyi ajándékválasztó akciót a Mátrix Alapítvány. Az Árpád teret betöltötte a gyerekek izgatott örömujjongása.

Koós Kata

Egyetlen lurkó sem ment haza üres kézzel. Fotó: Karnok Csaba/Koós Kata

Rászoruló gyerekek sokaságának karácsonyát szépítette meg az adventi időszakban a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Szombaton délelőtt tartották második nagy, szegedi ajándékválasztó programjukat az Árpád téren, ahol a családok szabadon válogathattak az alapítvány által adományként összegyűjtött játékokból. Plüssök, babák, játékautók, mesekönyvek, labdák, írószerek, társas és rengeteg egyéb játék közül válogathattak a lelkes és izgatott lurkók. A program két gitár kiosztásával kezdődött. A hangszereket két kamaszfiú kapta, akiknek régi vágya vált valóra. Egyikük rögvest az alapítvány bohócdokor elnöke, Rácz Anett nyakába is ugrott örömében.

Október elejétől az őszi szünet végéig tartott a Foxposttal közös játékgyűjtési akciónk. Az ország kilencszáz csomagautomatájában elhelyezett játékadományokat a futárszolgálat ingyen szállította el hozzánk. Napi több raklapnyi felajánlás érkezett, összesen körülbelül nyolcezer doboz és zsák

 – mondta el lapunknak Rácz Anett. A Mátrix Alapítvány az advent folyamán ötezer rászoruló gyerek megajándékozását tűzte célul.

12 megyéből 28 önkormányzat képviselői jöttek el hozzánk a héten, településenként két-háromszáz gyereknek elegendő adományt vittek el. Emellett december 2-án ezer mikuláscsomagot osztottunk ki, de tartottunk szeretetcsoki osztást is

 – sorolta a közelmúlt jótékonysági akcióit az alapítvány elnöke. Az első és második ajándékválasztó programot is az Árpád térre szervezték.

Így egy kicsit részesei lehetnek a karácsonyi vásár hangulatának a családok. Még ha nem is tehetik meg, hogy költsenek. Emellett itt a tehetősebb járókelők is láthatják, hogy mekkora örömet tud okozni egy-egy adomány 

– mondta Rácz Anett, aki hozzátette, jövő szerdáig még hálás szívvel fogadják a csokiadományokat a Centerke Közösségi Térben.

Jövő év elején pedig a játékok másik részét szerte az országban lévő gyerekklinikáknak készítjük elő, előreláthatóan ezek kiszállításában is partnerünk lesz a Foxpost 

– mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában