Helyi kultúra

2020.10.13. 11:54

Még lehet jelentkezni a világhírű professzor szegedi webináriumára

Barbara Oakley, amerikai mérnökprofesszor online kurzusa több millió hallgatót vonzott már világszerte. Az előadó webináriumok keretében október 24-én a Szegedi Tudományegyetem oktatóinak és hallgatóinak ad ízelítőt kutatásaiból.

Munkatársunktól

20200322 Szeged SZTE Rektori Hivatal József Attila tudományegyetem Rektori hivatal SZTE Szegedi Tudományegyetem Képen: Szeged, Dugonics tér 13, 6720 Fotó: Török János TJ Délmagyarország DM

Fotó: Török János

A világ legnagyobb online oktatási platformjának, a Courserának legnépszerűbb kurzusa, a Learning how to learn, azaz a tanulás tanulása több mint hárommillió hallgatót vonzott indulása óta. Barbara Oakley kurzusát a Szegedi Tudományegyetem munkatársai idén magyarra fordították, ezáltal létrehozták az első teljesen magyar nyelvű kurzust az oktatási felületen. Az amerikai mérnök professzor kutatása az idegtudomány és a társas viselkedés közötti összefüggésre fókuszál.

A tanulás tanulása című kurzus olyan hatékony, általános tanulási módszereket mutat be, melyek valamennyi tudományterület művelői számára hasznosak lehetnek, a művészetektől a társadalom- és természettudományokon át a sportig.

Barbara Oakley október 24-én Szegeden vendégeskedik interaktív, online előadásaival, hogy ízelítőt adjon kutatásaiból a Szegedi Tudományegyetem oktatóinak és hallgatóinak, közérthető és szórakoztató módon ismertetve az idegtudományi felfedezéseket és azok felhasználhatóságát. 13 órától A tanulás tanulása, 14.30 órától Ássunk mélyebbre a tanulás tudományában, 16 órától pedig Az online oktatás tanulságai világjárvány idején címmel tart webináriumokat angol nyelven. A részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött, melyet október 15-ig tehetnek meg az érdeklődők EZEN A LINKEN keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában