Kistelek

2024.01.12. 20:00

Hétfőig lehet licitálni Hódi Katalin festményére - Galéria

Imre Péter Géza

Egy jelenet a legutóbbi betlehemes produkcióból. Fotó: Imre Péter

A kisteleki betlehemezők legújabb produkciójukat hússzor mutatták be. A sorozat tavaly december 11-én a nyugdíjas klub karácsonyi ünnepségén kezdődött, aztán jöttek az óvodások, a gimnazisták, az általános iskolások, a mozgáskorlátozottak, a negyedik adventi gyertya meggyújtásánál is láthatták az érdeklődők, valamint január 5-én körbejárták az intézményeket és azokat a boltokat, ahol adománygyűjtő dobozokat helyezték el – tudtuk meg a felkészítő-betanító Harmat József hitoktatótól és kántortól. Hozzátette, mindenütt kedvesen, örömmel fogadták őket. A pénzt a csapat a kárpátaljai gyermekek számára gyűjti és ajánlja fel. 

Ezt a kasszát gyarapítja, gyarapítaná a Hódi Katalin kisteleki festőművész által felajánlott Gyermekek című kép, amelynek kikiáltási ára 50 ezer forint. A szép festményre még január 15-éig lehet licitálni a Betlehemezők Csapata Kistelek elnevezésű Facebook-oldalon vagy Harmat Józsefnél a helyi katolikus templomban, ahol a kép is megtekinthető. Sajnos, eddig még nem érkezett ajánlat a festményre, még a kikiáltási ár tartására sem.

Több előadásunk nem lesz, már a fellépéseket, megjelenéseket, publikációkat összegző naplót állítom össze. Jövő héten szedjük össze a kihelyezett adománygyűjtő dobozokat, akkor tudjuk meg, mennyi pénz jött össze a kárpátaljai gyermekek megsegítésére 

– közölte Harmat József. Hozzáfűzte, az előadásban szereplőkkel együtt reméli, hogy mind az összegben, mind a versenyben ismét jók, sikeresek lesznek. Eddig hatszor nyertek, és a napokban érkeztek haza a Vatikánból, ami a horvátországi nyaralás mellett a jutalmuk volt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában