Szegedi hírek

2023.06.21. 12:07

Szombaton rendezik a Múzeumok Éjszakáját

Idén is kitárulnak a múzeumok kapui országszerte Szent Iván éjjelén. Szegeden a Móra Ferenc Múzeum, az Agóra, a Somogyi-könyvtár, a Belvárosi Mozi és a REÖK is csatlakozott a programsorozathoz.

Koós Kata

Tárlatvezetésekkel, gyermekprogramokkal, zenés-táncos produkciókkal várják a családokat.

Fotó: Sándor Judit

Szombaton rendezik a Múzeumok Éjszakáját, a szegedi kulturális intézmények is változatos programokkal készülnek. 

A Somogyi-könyvtár Dóm téri épületében 18 óra és éjfél között különleges gyűjteményekbe nyerhetnek betekintést a résztvevők, amelyre egy átlagos hétköznapon nem lenne lehetőségük. Kedvezményes beiratkozási akcióval, tematikus kiállításokkal, zenés műsorral, alkalmi bemutatókkal, kézműveskedéssel, valamint játékos gyermek­programmal várják látogatóikat. A Stefánia Fiókkönyvtár-klubban fellép a Vákuum zenekar, az Agóra Gyermekkuckó szervezésében pedig Mesék éjszakája lesz a Szent-Györgyi Albert Agóra udvarán szombaton 16 és 20 óra között.

A meséken túl egyéb programokat is kínálnak az Agórában. 17 és 22 óra között kultúr pikniket rendeznek az udvaron, az épületben pedig méhészettörténeti kiállítás nyílik, a díszteremben fizikai kísérletekre és bábelőadásra várják a gyerekeket, a kamarateremben a Karolina Iskola Kolonizáció című interaktív tárlata lesz megtekinthető. Az Informatikatörténeti kiállítás 15 és 22 óra között lesz látogatható. Bemutatókat, előadásokat és tárlatvezetéseket kínálnak az ördöglakatok, valamint a retró telefonok és számítógépes játékok között. 

A Móra Ferenc Múzeumban Kína jegyében zajlanak majd a programok. Az épület előtt este fél hatkor kezdődnek a kínai énekes, táncos és harcművészeti produkciók. Este nyolckor indul a Dugonics térről az oroszlántánccal kísért felvonulás kínai viseletben. A múzeum épületében 19, 20, 21 és 22 órakor indul a tárlatvezetés többek között az Agyagkatonák és Az ókori Kína kincsei című tárlatokon. A Fekete Házban és a Várban szintén óránként indítanak tárlatvezetést. 

A REÖK-ben díjmentesen lesz látogatható XLII. Nyári Tárlat és a századeleji szalonok hangulatát megelevenítő, szecessziós fotósarok egészen éjfélig.

A Belvárosi Moziban pedig alkalomhoz illően az Éjszaka a múzeumban című vígjátékot vetítik ismét nagyvásznon este hattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában