Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Máté Zsolt a középdöntőig jutott a TV2 játékában - Nem lett nindzsa a vásárhelyi tekvandómesterből

A vásárhelyi tekvandómester, Máté Zsolt a középdöntőből már nem jutott tovább a fináléba a Ninja Warriorban - derült ki a TV2 hétfői adásából. Így is a legjobb 90 között zárt.
– Óriási volt a nyomás rajtunk. A selejtezőből az 50 fős csoportból 15-en jutottunk a középdöntőbe. Ott már éles volt a küzdelem, szúrtak a tekintetek – kezdte összefoglalóját a vásárhelyi tekvandó- és hapkidómester, Máté Zsolt. A TV2 Ninja Warrior című viadalában a középdöntőig jutott, a finálé, a legjobb 20 közé kerülés már nem sikerült. A hétfői adásban szurkolhattunk érte.

Az egyik kihívást a pálya jelentette, mert egyik versenyzőnek sem volt lehetősége az akadályokat közelebbről megnézni vagy megérinteni. A mindent a szemnek, semmit a kéznek szabálya érvényesült. Láthatták, ahogy a nindzsák végigmennek rajta, leküzdik az akadályokat. Majd feszülten várták azt a pillanatot, mikor ők léphetnek porondra. Az izgalomhoz hozzájárult még, hogy többször beharangozták, ők következnek, utána mégsem állhattak a pályára. Ez háromszor-négyszer ismétlődött, ami „elég feszült lelkiállapotot eredményezett" – fogalmazott Zsolt, ami lehangolttá tette.
 
Nem lett nindzsa a vásárhelyi tekvandómesterből. Fotó: matetaekwondo.hu - GALÉRIA

Így, ilyen idegállapotban rugaszkodott neki a pályának. A második akadály vízválasztó volt számára, mert lendület nélkül nem tudott kiugrani, végül jól kiküzdve magát „partot" ért. De ez nem inspirálta, inkább elkedvetlenítette. A harmadik akadályt gond nélkül vette. A trambulinról a nyújtórúdra átjutott, de a meglepetés ekkor érte: nem gumiból, hanem műanyagból készült. A nagy ütés fizikálisan és mentálisan is véget vetett Máté Zsolt Ninja Warrior-kalandjának.

– Utólag mondhat bármit az ember, mégis azt gondolom, a többi akadály talán nem jelentett volna gondot. Amire az egész verseny alatt nem lehetett felkészülni, azok a kiugrások, érkezések voltak – árulta el Zsolt. Hozzáfűzte: – Örülök annak, hogy idáig jutottam, és jövőre talán újra megpróbálom.

Majd azzal zárta mondandóját, a következő sorozatban legnagyobb ellenfele a stressz lesz, azt kell legyőznie.
Ebben segíthet, hogy valószínűleg nem lesz egyedül, mert ígéretük szerint 2019-ben csatlakozik hozzá két testvére, a bátyja, Gergő és a húga, Mirabella

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi elbocsátások: megroppant a hivatal

A márciustól májusig tartó vásárhelyi városházi elbocsátásokat vizsgálta az elmúlt hónapokban egy… Tovább olvasom