Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Észosztás

JEGYZET - ˝Tudja-e a mondat végén, mivel kezdte az elején?˝
A tévéhíradó érthetőbbé teszi a politikusok beszédét, a parlament honlapja azonban kíméletlen velük. Szó szerint közli minden hozzászólásukat. Kiderül, hogy akit azért küldtünk oda, hogy az érdekünkben szóljon, meg tud-e szólalni. Tudja-e a mondat végén, mivel kezdte az elején? Ez szerintem érdekesebb, mint az, amit számon tartanak, hogy ki hányszor beszélt és mennyi ideig. Mert ez alapján lehetetlen objektíven összehasonlítani a négy Csongrád megyei képviselő munkáját, legfeljebb politikusi karakterük rajzolódik ki. Szabó Sándor azt teszi, ami egy ellenzékitől elvárható, helyi és országos ügyekben kérdez, érdeklődési köre kiterjedt.

B. Nagy László általában csak szakpolitikai kérdésekben nyilvánít véleményt, de mivel az ő választókerületén át érkezik a legtöbb menekült az országba, ez ügyben is felszólalt. A legkevesebb időt beszélő Farkas és a legtöbbet szereplő Lázár a politikusi szakma két, egymástól legtávolabb eső válfaját műveli. Az egyik arról értekezik, hogy az Egyesült Államokban a frissen vágott csirkét klóros oldatban fertőtlenítik, és kezelhetők az állatok növekedési hormonokkal, az Unióban viszont mindez tiltott, és jó lenne, ha az EU és az USA közötti kereskedelmi megállapodás után nem romlana ételeink minősége. A másiknak legutóbb arra az azonnali kérdésre kellett válaszolnia, hogy „Kik azok a gazemberek?". Megfelelt rá.

Ez azért volt kényes feladat, mert egy szintén kormánypárti képviselő, Tiffán Zsolt illetett ezzel a szóval Fideszhez is kötődő embereket, akik akadályozzák az Ős-Dráva program elindítását. Lázár, ironikus szavai szerint, pontosan tudja, „kik osztják az észt" Baranya megyében. Azt, hogy Csongrád megyében kik osztják, hogy milyen befolyása lehet a gazdasági élet szereplőinek a politikára és viszont, az országgyűlési hozzászólásokból aligha lehet megtudni. Mi abban a reményben dolgozunk, hogy az újságból időnként kiderül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nina

˝Alhattok nálam...˝ Tovább olvasom