Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Rablás miatt kapták el, 7 évvel ezelőtti gyilkosságot oldottak meg - videó

A késes támadót rablás miatt fogták el, de az ügy feltűnően hasonlított egy 7 évvel korábbi gyilkossághoz.
2017. szeptember 18-án a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett egy 41 éves petőfiszállási lakost.

A férfi a rendelkezésre álló adatok alapján 2017. szeptember 18-án 13 óra körül megjelent az egyik petőfiszállási tanya udvarán, ahol elbújt a mellékhelyiségben. Amikor a 83 éves sértett közelebb ment, akkor kiugrott rejtekhelyéről és egy kést szorított az asszony torkához. Ezt követően pénzt követelt tőle, aminek hatására a nála lévő néhány ezer forintot átadta. A gyanúsított további 50 ezer forintot követelt a sértettől, aki elmondta, nincs több készpénze, ezért át kell mennie a pár száz méterre lévő szomszédjához kölcsönkérni. Az elkövető ezt elfogadta. Az asszony a szomszédból kért rendőri segítséget.

A helyszínre érkező körzeti megbízottak a közeli erdőben percek alatt elfogták a férfit, akinek a ruházatából előkerült a sértett pénze, valamint a kés is, amit lefoglaltak a rendőrök.

A bűncselekmény körülményeit elemezve a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói egy 2010. augusztus 19-én, Petőfiszálláson történt emberölés elkövetésének egyes jellemzőivel hasonlóságot találtak. Hét évvel ezelőtt ismeretlen tettes otthonában megölt egy 66 éves asszonyt. 

A főkapitányság nyomozói 2017. szeptember 20-án a 2010-ben történt emberölés miatti nyomozást felújítva, gyanúsítottként hallgatták ki a 41 éves helyi férfit, aki részletes beismerő vallomást tett. Vele szemben emberölés bűntett és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatták le a büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek küldik meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két kisteherautó ütközött Helvécia közelében

Két kisteherautó ütközött Helvécia közelében
Ketten sérültek meg, amikor össze ütközött két kisteherautó az 54-es főúton, a Bács-Kiskun megyei… Tovább olvasom