Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Breivik kétszer hívta a rendőrséget a lövöldözés idején

A norvég rendőrség csütörtökön megerősítette, hogy a múlt hónapban 77 embert meggyilkoló Anders Behring Breivik az utoyai ifjúsági táborból - ahol 69 gyereket lelőtt - kétszer is felhívta a rendőrséget.
Breivik ügyvédje, Geir Lippestad a múlt héten az Aftenposten című újsággal közölte, hogy védence tízszer próbált telefonálni, de csak kétszer jött létre a kapcsolat. Az ügyvéd szerint Breivik meg akarta adni magát.

A norvég rendőrség tájékoztatása szerint az első hívás 26 perccel Breivik letartóztatása előtt futott be a rendőrségre. Breivik ebben közölte, hogy Utoyán van, és meg akarja adni magát, majd lerakta a kagylót. A rendőrségi telefonközpontos komolyan vette a bejelentést és visszahívta, de a csöngetésre nem válaszolt. A második hívása egy perccel azelőtt történt, hogy elfogták.

"A norvég antikommunista ellenállási mozgalom parancsnoka vagyok. Végrehajtottam a műveletet, úgyhogy meg akarom... adni magam" - mondta ezúttal a gyilkos, és újból lerakta a kagylót. Egy perccel később megadta magát a rendőröknek.

Tájékoztatójukon a rendőrök azt is elmondták, hogy a szigeten lezajlott lövöldözéssel kapcsolatos hívások során elhangzottakból azt a következtetést vonták le, hogy a támadók száma kettő és öt között van, különböző fegyverekkel tüzelnek és robbanószerrel is rendelkeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autópályán eldobott csikkért 20 ezres büntetés Ausztriában

75 eurós büntetést kapott egy osztrák nő, aki az autója ablakán hajította ki a csikket. Tovább olvasom