Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

10 milliós beruházás a makói gépészképzés jövőjéért: mérőlabort kaptak a Návay diákjai

Új mérőlabort adtak át péntek délután a makói Návay-iskola Bajza utcai épületében. A gépészek képzését fogja segíteni, 10 millióba került.
– Ha szakszerűen meg tudnak a diákok mérni egy alkatrészt, egyúttal elsajátítják a gépészképzéshez fontos olyan készségeket, mint a pontosság, a technológiai fegyelem és a dokumentálás – mondta a pénteken felavatott mérőlabor jelentőségéről Nagy Norbert, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese. A laboratóriumot 10 milliós beruházással alakították ki, és a legmodernebb műszerekkel szerelték fel a Návay-iskola Bajza utcai épületegyüttesében. Az ünnepségre eljött Farkas Éva Erzsébet polgármester, a kereskedelmi és iparkamara alelnöke, Kőkuti Attila, illetve két helyi cég vezetője: a Duocortól Gábor Zoltán, a Váll-Kertől pedig Tóth István.
Fotók: Szabó Imre

A szakképzési centrum tagintézményeként működő makói iskola 2013-ban vette át a gépészeti szakok oktatását a Galamb-iskolától. Az igazgató, Kincses Tímea elmondta, az első tanévben karosszérialakatosokat képeztek, aztán gépi forgácsolókat, a tavalyi tanévben pedig ezek mellett hegesztőket is. A három szakma valamelyikét összesen 28-an tanulják náluk, ráadásként a szakgimnáziumi képzésben 11 mechatronikai technikust is képeznek.
 

Összesen 154 diákjuk van a különböző szakmacsoportokban. Azt, hogy milyen szakmák elsajátításával bővítik a profilt, a helyi nagy cégek igényei alapján döntik el.

A mérőlabort rendszeresen fogják használni a Návay diákjai. Fotó: Szabó Imre

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Délután 5-től hajnalig a busz alszik a művelődési ház előtti parkolóban

Délután 5-től hajnalig a busz alszik a művelődési ház előtti parkolóban
Szokatlan táblára lettünk figyelmesek Pitvaroson, a művelődési ház előtt. A kiírás szerint a fától az élelmiszerbolt bejáratáig délután 5-től másnap hajnali 5 óráig tilos várakozni. Tovább olvasom