Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Albumot adott ki a makói Party zenekar

Makó - Meglódította a makói Party együttes szekerét, hogy elnyerték a közönségdíjat lapunk lakodalmas zenei fesztiválján: egyre több helyre hívják őket játszani, sőt albumot is készíthettek. A lemezbemutató koncert a hét végén volt a Hagymaházban.
Saját szerzeménye egyelőre nincs a lakodalmak, bálok, egyéb táncos rendezvények népszerű makói együttesének, a Partynak, lemezük azonban már igen. A Hogy is kezdjem el? című album a napokban látott napvilágot, rajta népszerű slágerekkel, amelyeket a csapat szívesen játszik. A Party neve persze nem csak makói olvasóinknak csenghet ismerősen: ők nyerték meg lapunk lakodalmas zenei fesztiváljának közönségdíját. A csapat különben négy jó barátból áll, akiket eleve a muzsika hozott össze: mindnyájan a városi fúvószenekarban játszottak, onnan ismerték egymást. A tagok közül Fejes Ferenc (billentyűs hangszerek, ének) civilben gazdálkodó és mezőgazdasági gépszerelő, Balogh Zoltán (dobok, vokál) és Csonka János (billentyűs hangszerek, szaxofon, ének) sofőrként dolgozik, Galgóczki Sándor (szaxofon) pedig hegesztő szakmunkásként keresi kenyerét – valamennyien harmincas éveiket tapossák.

A Party együttes tagjai tíz éve muzsikálnak együtt. Fotó: Szabó Imre

Az, hogy a csapat jól szerepelt a lakodalmas fesztiválon, meglódította a szekerüket: azóta még több meghívást kapnak, ráadásul a lemezkészítésre is egy, a fesztiválról ismert másik zenekar, a martonosi Révész segítségével kaptak lehetőséget – ők voltak a lemezbemutató koncert vendégei. Miért adtak ki lemezt? Fejes Ferenc azt mondja, az egyelőre pár száz példányban kinyomott album ugyan jól fogy, de nem ezért rögzítették. Egyrészt mivel a csapat tízéves, szerették volna ily módon dokumentálni a tíz esztendő sokszínűségét, másrészt szerették volna, ha van egy bemutatkozó anyaguk, amit a szervezőknek odaadhatnak. A következő lemez még a jövő zenéje; Fejes Ferenc mindenesetre erre néhány saját nótát is szeretne majd felvenni, hiszen ötleteik bőségesen vannak. A hétvégi koncert alapján úgy tűnik, a második album kiadása sem lesz kockázatos vállalkozás, hiszen a jó hangulatú koncertre zsúfolásig megtelt a makói Hagymaház nézőtere. A jegyek pár nap alatt elfogytak.

Karácsonyi ajándékosztás 4 repülőjegy vár Önre!

Olvasóink írták

  • 2. janos232 2009. január 21. 16:37
    „szeretnék egy cdét mert szeretem a zenéit egyedül élek”
  • 1. Én 2007. december 30. 05:13
    „A Prty zenekar a legjobb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

M43-as: Brüsszelbe is elküldik a makói tiltakozásokat

Makó - Becsey Zsolt EP-képviselő is megkapta pénteken az M43-as megépítését szorgalmazó aláírásgyűjtés íveit, hogy segítse a beruházás útját Brüsszelben. Tovább olvasom