Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Húsz új munkahelyet hozott a fejlesztés

Makó - Megkezdte a próbaüzemét a makói ASS bútorgyár új festő gépsora. A háromszázmillió forintos fejlesztéssel húsz új munkahelyet teremtettek az üzemben.
Egy porfestő gépsor próbaüzeme kezdődött az ASS makói gyárában. A közel háromszázmilliós beruházással a tavasz folyamán átépítették az egykori Medicor-csarnokot, és egy teljesen új szárnyat is felépítettek. Szeptembertől, az összes engedély megszerzését követően, itt működik majd teljes kapacitással a korábbinál sokkal termelékenyebb festősor, ami már biztos, hogy húsz új munkahelyet teremt a városban.

– Az eddigi fejlesztéseket önerőből valósítottuk meg, de benyújtottunk egy pályázatot a Gazdaságfejlesztési operatív programhoz, amit szeptemberben bírálnak el. Ha sikeres lesz, összesen félmilliárdosra bővíthetjük a fejlesztésünket, és így negyven új állást létesítünk. Elsősorban a makóiakra és a kistérségben élőkre számítunk – mondta Gábor Zoltán igazgató.

Megtudtuk: a bútorgyárat nem fenyegeti a térség ipari vállalkozásait jellemző szakmunkaerő-hiány, az utóbbi esztendőben csaknem hatvan új dolgozót, köztük fémipari szakmunkásokat vettek fel. Az igazgató szerint ágazatukban nem érezhető annak a hatása, hogy a nagyszentmiklósi térség üzemei Romániába csábítanák a jól képzett munkaerőt.

– Most közel 330-an dolgoznak a gyárunkban. Nem tudok olyan magyar bútorgyárról, amely ilyen sok embert foglalkoztatna – mondta az igazgató. A gyár főként Németországba szállít iskolai padokat és székeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Operagála operacsillagokkal

Makó - Még kaphatók jegyek a ma este nyolckor kezdődő operacsillagok gálaműsorára. A Makói Muzsika… Tovább olvasom