Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Makói sikerek az Örömtánc gáláján

Makó - Két makói lány, Hős Dorina és Pápay-Kószó Daniella is végigtáncolta az M1-en az Örömtánc vetélkedőt. A közönségszavazást Daniella csapata nyerte meg, ám mindketten győztek, hiszen tagjai voltak annak a magyar tánccsoportnak, amely első lett a finálét jelentő nemzetközi gálában vasárnap éjjel.
Kettős makói siker született az M1-en futott Örömtánc című, a kortárs néptáncot népszerűsítő vetélkedőjén: a két lány közül Pápay-Kószó Daniella csapata első lett a közönségszavazáson, de mivel mindketten tagjai voltak annak a tánccsoportnak, amely első lett a finálét jelentő nemzetközi gálában vasárnap éjjel, Hős Dorina is joggal érezheti magát győztesnek. A versenyben öt hattagú csapat vett részt, olyan sztárok vezetésével, mint Mahó Andrea, Rúzsa Magdi, Ullmann Mónika, Laklóth Aladár és Sasvári Sándor. A sztárok mellé a Magyar Állami Népi Együttesből válogattak táncosokat; Hős Dorina Ullman Mónika csapatában, Pápay-Kószó Daniella pedig Laklóth Aladár oldalán lépett színpadra.

Pápay-Kószó Daniella és partnere igazi örömtáncot mutatott be. Fotó: DM/DV
Pápay-Kószó Daniella és partnere igazi örömtáncot mutatott be.
Fotó: DM/DV

A két lány közül ezúttal Hős Dorinát értük el, aki elmondta: a végső összecsapást jelentő nemzetközi gálára, amelyen nyolc nemzet csapatai mérték össze tehetségüket, tudásukat és érzéküket a néptánc kortárs előadásában, egy héten át készültek. Ez alatt az egy hét alatt viszont nem múlt el nap úgy, hogy ne próbáltak volna. A huszonnégy éves táncos, aki pályafutását Daniellához hasonlóan a Maros Táncegyüttesben kezdte, és öt esztendeje tagja a Magyar Állami Népi Együttesnek – egyébként részt vett nemrégiben a társulat nagy sikerű amerikai turnéján is, ahol Daniella ugyancsak ott volt –, úgy vélte: nagy megmérettetés volt a verseny, hiszen idegen nemzetek jószerével ismeretlen táncosaival kellett megküzdeniük. A sokak által látott verseny szerinte jól szolgálta azt a célt, hogy népszerűsítse a néptáncot, mint élő, eleven, a ma emberének szórakozást és örömet nyújtó műfajt.

Nyolcszáz euró és wellnesshétvége

A nemzetközi gálán első helyezett magyar csapat győzelmével nyolcszáz eurót nyert, amit valószínűleg szétosztanak egymás között, de ennek mikéntjét még nem beszélték meg. A két héten át zajló hazai versenyt megnyerő Laklóth-féle csapat, amelyben Pápay-Kószó Daniella táncolt, wellnesshétvégét nyert, amelyre együtt fognak elutazni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A török húsüzem miatt hazafiak piszkálják Makót

Makó - Zavar az érdekvédelemben: miközben egyre többen állnak a hazai munkahelyek védelmében a… Tovább olvasom